täcka kostnader för sjukvård utan sjukförsäkring

Hälso-och sjukvårdsutgifterna ökar snabbare i dag än någon gång i historien och en svindlande 80 procent av alla amerikaner nu säger att de är missnöjda med det sätt på vilket vården är både förvaltas och finansieras. Sannerligen, gick 60 procent av alla amerikaner så långt som att säga att de var mycket missnöjda.

Nationella hälso-och sjukvårdsutgifter i USA är nu nästan $ 2500000000000 (som utgör mer än $ 7500 per person) och denna siffra väntas stiga till mer än $ 4000000000000 under de kommande tio åren. För närvarande är mer än dubbelt så sjukvårdutgifter i länder som Schweiz, Tyskland, Frankrike eller Kanada och är mer än fyra gånger det belopp som USA satsar på nationellt försvar.

Kort sagt, spenderar USA mer på sjukvård än de flesta andra industrialiserade länder (varav många ger hälso-och sjukvård för alla sina medborgare) och ändå, trots detta otroligt höga kostnader, finns det mer än 47 miljoner amerikaner utan någon form av sjukförsäkringen. Detta är en nationell skam!

Men detta är naturligtvis bara en del av bilden, eftersom saker och ting är ofta lite bättre för dem med sjukförsäkring. Kostnaden för sjukförsäkring är nu så hög att hälften av alla amerikaner citerar det som sin främsta ekonomiska bekymmer och ett ökande antal människor är antingen begränsar deras cover att uppfylla sin budget eller acceptera vad som i realiteten redan ohanterligt höga självrisker och andra ut- of-utlägg.

Varje 30 sekunder någon i USA går i konkurs som en följd av ett allvarligt medicinskt problem och mer än hälften av alla konkurser är idag delvis en följd av problem med medicinska räkningar. Faktum är att den genomsnittliga medicinska räkningen skulden för människor lämnar in konkursansökan nu $ 12.000.

När vi talar om kostnader för sjukvård utan sjukförsäkring talar vi inte bara om de finansiella kostnaderna men också talar om kostnader i form av förstörda liv. Naturligtvis medicinska räkningar inte tvinga alla i konkurs, men många familjer tvingas göra betydande förändringar i sin livsstil för att betala sina medicinska räkningar och miljontals amerikaner fördröjning behandling för ofta allvarliga medicinska tillstånd bara för att de inte kan stå för kostnaderna.

I det här presidentvalet säsongen är det inte förvånande att sjukvården och sjukförsäkringen i synnerhet, kommer högt på dagordningen, men kommer det helt enkelt användas som ett politiskt vapen för att få röster eller kommer det att finnas en betydande förändring i riktning under 2009 att börja lösa detta enorma problem? Endast tiden kan utvisa naturligtvis, men en titt tillbaka på de senaste åren kan knappast inspirera någon av oss att tro att den som hamnar i Vita huset, är han eller hon sannolikt kommer att kunna göra något för att göra en betydande skillnad för dem av oss som vill inget hellre än att ge tillräckligt skydd för både oss själva och våra familjer.