Varför i hela friden skulle du behöver reseförsäkring

När du planerar en lycksalig par veckor på en avlägsen plats, är det frestande att glömma allt om de potentiella fallgropar för att vara på semester borta från dina lokala och nationella stödstrukturer, till exempel hälso-och sjukvården och rättshjälp. Nu inget av detta skulle vara ett problem om du hade reseförsäkring, men ändå många människor varje år väljer att inte ta ut en politik innan du går på semester med katastrofala följder. Här är bara några av de saker som skulle kunna gå fel:

Med dina tillhörigheter stulna kan verkligen förstöra en semester, särskilt om du inte har råd att ersätta dem. Om du däremot har en reseförsäkring som täcker dig i händelse av förlust eller stöld av dina ägodelar, då det värsta som kan hända är att du måste göra utan något för en dag eller två.

Ingen avsikt att bli skadad eller sjuk på semester, men det händer. Tropiska sjukdomar, mat förgiftningar och olyckor vid poolen är några av de vanligaste folkhälsan som turister kan stöta medan utomlands.

NHS ger endast fri vård till brittiska medborgare när de befinner sig i landet, så när du är utomlands behöver du någon form av sjukförsäkring. De flesta resor försäkringar täcker kostnaderna för akut behandling och en luftbro tillbaka till Storbritannien, men kommer inte att betala för långsiktig privat behandling utomlands.

Ta din bil utomlands eller hyra en bil när du kommer dit kan ge dig mycket mer frihet på semester, men om något skulle gå fel med fordonet eller dina arrangemang hyra och lämna dig utan ett transportmedel, kan din semester planer vara i spillror. Tack och lov, vissa resor försäkringar täcka kostnaderna för akuta biluthyrning i just en sådan situation, som kan få dig ur en riktig knipa.

Om du måste skjuta upp din resa på grund av oförutsedda omständigheter, kan det kosta dig en arm och ett ben. Inte bara skulle du förlora förmodligen din insättning, men du skulle förmodligen också bli slagen med några ganska rejäl omläggning avgifter.

Vissa resor försäkringar, men kommer att täcka de kostnader som uppstår när man måste skjuta en semester oväntat, vilket åtminstone innebär att du inte kommer att drabbas alltför hårt i fickan.

Så om du vill njuta av din semester utan att vara alltför orolig för konsekvenserna av det oväntade, är reseförsäkring ett måste. Även om det kan vara lite av ett besvär att sortera ut det, är det väl värt det, och om du är en frekvent resenär, kan du få en årlig plan reseförsäkring som täcker ett antal resor med endast en uppsättning av pappersarbete, vilket sparar du värdefull tid, pengar och krångel.