vad som inte täcks av din husägare försäkring

Många amerikanska husägare tror felaktigt att vanliga husägare försäkring skyddar dem från ett brett spektrum av faror, enligt National Association of Insurance kommissionärer (NAIC). I själva verket täcker typiska egendom och ansvar politik inte hemma skador från översvämningar, jordbävningar, vatten radbrytningar, termiter, mögel och flera andra katastrofer.

En stor andel av husägare tror felaktigt översvämningsskador skulle täckas av en standard egendom och ansvar politik, trots omfattande mediabevakning på orkanen Katrinas offer, vars fordringar nekades eftersom de saknade översvämning försäkring.

Enligt NAIC, översvämning försäkringar är tillgängliga från den federala regeringens National Flood Insurance Program (NFIP) och säljs ofta av agenter som säljer husägare politik.

En annan vanlig missuppfattning avser försäkringsersättningar baserade på egentligt värde kontra återanskaffningsvärdet. Egentligt värde är det belopp som det skulle ta att reparera eller ersätta skador på ett hem och dess innehåll efter avskrivningar. Ersätter kostnaden är det belopp som det skulle ta att byta ut eller bygga ett hem eller reparera skador med material av samma slag och kvalitet, utan avdrag för avskrivningar.

För att hjälpa husägare att bättre förstå försäkringsfrågor, ger NAIC omfattande information om sin konsumentutbildning webbplats, Försäkring U (www.InsureUonline.org). Den webbplats finns även tillgänglig på spanska (www.InsureUonline.org / espanol).

försäkring tips

för villaägare

Tänk på följande när du granskar din husägare försäkring:

• Lägg försäkringsskydd när du öka värdet på ditt hem och skaffa dyra ägodelar såsom möbler, datorer, stereoanläggningar och tv.

• Ringer ditt försäkringsbolag när du gör några stora hem förbättringar – oftast är något mer än $ 5000. Också, uppdatera din husägare försäkring för att återspegla de nya förbättringar och förebygga vara försäkrat.

• Backyard objekt, till exempel en studsmatta eller pool, kan kräva att du öka ditt ansvar täckning genom ett paraply politik som skyddar dig i händelse av att någon är skadad medan på din fastighet.

• När du skaffa fler värdesaker – smycken, släktklenoder, antikviteter, konst – överväga att köpa en extra “floater” eller “ryttare” med er politik att täcka dessa särskilda poster. De är normalt inte omfattas av en grundläggande husägare eller hyresgäster politiken.

• Det är en bra idé att göra en inventering av alla dina personliga tillhörigheter, tillsammans med ett fotografi eller video i varje rum. Också, spara dina kvitton för större poster och förvara dem på en säker plats borta från ditt hus eller lägenhet. Det kommer att göra det enklare om du behöver lämna in en fordran.