tandvårdsförsäkringen vs rabatt tandvård planer – vilket är bäst

Du är ute efter att spara pengar på din tandvård räkningar. Men kommer tandvårdsförsäkringen eller en rabatt dental plan spara mest pengar? Här är en jämförelse som visar dig vilken som är bäst för dig.

tandvårdsförsäkringen planer

Med tandvårdsförsäkringen du betalar en månatlig premie som du får tandvård. Planen leverantören ersätter din tandläkare för en del av arbetet, vanligen 50% till 80%, då är du ansvarig för att betala resten.

Försäkring planer brukar ha en uppsättning avdragsgill och gränser för hur mycket av tjänster du kan få inom ett givet år. Det finns även väntetider på 3 till 12 månader innan du kan få tandvård, och tidigare villkor omfattas inte.

Premier för en person genomsnitt ut till $ 200 till $ 500 per år, och du kan välja din egen tandläkare.

Discount Dental planer

Med rabatt tandvård planer du betalar en årlig premie som du får 10% till 60% rabatt på alla dina tandvård. Det finns inga väntetider innan du kan se en tandläkare eller tandvård specialist, och tidigare villkor är täckta. Du kan se en tandläkare inom en till tre dagar efter att ha gått en plan och få all den tandvård du behöver.

Rabatt tandvård planer har inga begränsningar på hur mycket arbete du kan ha gjort, och det finns inga självrisker. Det finns inga fylla i olika formulär och pappersarbete krångel som det finns med tandvårdsförsäkringen, och rabatt tandvård planer täcker kosmetisk tandvård som tandvårdsförsäkringen inte.

Med dessa planer kan du välja bland över trettio rikstäckande nät, och mer än 100.000 tandläkare och specialister. Premier för en person börjar på $ 80 per år.

bottom line

Förra året behövde jag två fyllningar, två rotfyllningar, och ett antal kronor ersätts. När jag checkat ut tandvårdsförsäkringen planer Jag fann att ingen av det arbete jag behövde var täckt. Dessutom skulle jag behöva vänta i sex månader innan jag kunde få något annat arbete, och den årliga premien var $ 420.

Jag tog sedan en titt en rabatt tandvård planer. Vilken skillnad!

Allt arbete jag behövde var täckt, kunde jag se en tandläkare samma vecka jag skrev för planen, och min första examen var gratis. Inte nog med att jag sparar mer än $ 2.500, men jag hittade en tandläkare som var så gott som smärtfritt, och som tog sig tid att förklara varje förfarande.

Om du behöver arbeta nu eller i framtiden och vill spara en massa pengar på din tandvård, rabatt tandvård planer är rätt väg att gå.