pensionering livränta göra efter pensioneringen liv värt det

Pensionering kan vara full av oro om man inte har tillräckligt med pengar för att leva resten av livet på ett värdigt sätt. För att spendera en förväntad efter pensioneringen tid är det viktigt att du bestämmer dig för livränta alternativ (bättre förstås som pensionsplan) när vi är i gott skick.

Livränta finns i flera smaker och det har potential att bli en lukrativ investering fordon för två grundläggande skäl. Den första anledningen är att de pengar du investerar i livränta kan vara uppskjuten skatt. Det andra du redan förbereda för pensionen så att du inte behöver oroa dig senare. Dessa dagar, undanhållit ett stort antal arbetsgivare en liten mängd av din vecka lönecheck och investera det i en försäkring produkt så att när du går i pension, bör det vara en avslappnad fas i ditt liv.

Genom att investera i en livränta du betala en lämplig summa till försäkringsbolag genom regelbundna utbetalningar eller så kallade premier. Försäkringsbolaget investerar dessa pengar i obligationsportföljer och lager till följd av vilken dina pengar växer under en tidsperiod exponentiellt. Eftersom pengarna investeras i konservativa portföljer, förblir du skyddas från varje form av undergång på aktiemarknaden. När du får en klumpsumma när du har gått i pension, behöver du inte bara summan av vad du betalat för premier, men ett belopp som skulle ha vuxit ovanligt under dessa år.

Princip tre typer av livränta finns: uppskjutna livräntor, fondförsäkring och omedelbara livränta. Alla dessa olika typer har sina egna fördelar och nackdelar, och de bör väljas beroende på inkomst och mål skatt i ditt sinne.

Omedelbar livränta kan förstås som en pengar förvaltning verktyg som låter dig att investera en del av dina besparingar för månatliga betalningar som du kommer att få antingen för resten av ditt liv eller för en viss tid som du har bestämt. Den enda nackdelen med omedelbar livränta kvarstår det faktum att du inte kan ta ut några pengar i händelse av oförutsedda nödsituation.

Uppskjuten livränta är en upp över nuvärde på grund av de omständigheter som de pengar som du planerar att få efter pensioneringen kan tas som ett engångsbelopp eller som lönecheck uttag. Fondförsäkring planer tillåter investering av dina pengar i valet av portföljer. Du kan mixa och matcha olika livränta produkter och även få skatteförmån.