om vintersport reseförsäkring

När dagarna blir kortare och sommaren blir ett minne, kommer många av oss att vända våra tankar mot att planera en vintersemester, särskilt en med vintersporter som skidåkning. Reseförsäkring är en ofta förbisedd del av semestern planering, men om du planerar att delta i idrottsliga aktiviteter då det verkligen är nödvändigt.

En vanlig reseförsäkring kommer förmodligen inte att vara upp till den standard som du behöver för vintersport, och om saker går fel kan du vara kvar inför en enorm räkning. Så vilka funktioner bör du leta efter i en policy?

– Skada täcka

Oavsett hur åstadkommit en skidåkare du är, rusar ner ett berg kommer alltid att vara mer riskfyllt än att bara ligga på en strand som arbetar på en solbränna. Och om du har en olycka, är en bergssida inte det enklaste stället för medicinska tjänster för att nå. Om du har otur nog att behöva en fjällräddning eller luftbro till sjukhus, kommer du att stå inför ett lagförslag som kör in i tusentals innan du får läkarhjälp. Denna typ av kostnad är sannolikt att inte ingå i en vanlig försäkring, men kommer att vara en integrerad del av nästan alla vintersporter locket.

– Utrustning

De flesta vintersport kräver dyr utrustning, och där det finns värdesaker finns alltid risken för stöld. Din försäkring bör ge tillräckligt täcker till fullo ersätta din utrustning med helt nya poster vid behov, rätt det på resort. Även om du planerar att hyra din utrustning, kommer uthyrningsföretaget kräver förmodligen försäkring – och din egen politik kommer sannolikt att vara billigare än det normala de ska försöka sälja dig.

– Ansvar

Även de bästa skidåkarna eller snowboardåkare kan vara inblandade i en olycka där någon annan blir skadad. Huruvida en olycka är ditt fel, du kan hamna inför domstol, och det är oftast en lång och kostsam process. En anständig försäkring täcker kostnader från eventuella rättsprocesser och / eller ekonomisk kompensation.

– Nedläggning av Piste

Om dåligt väder (eller varmt väder!) Innebär att pisterna är stängd och du kan inte åka skidor, ska er politik ge dig en ersättning för att täcka kostnaderna för eventuella förbokade lektioner eller avgifter hiss, och många kommer även innehålla en betalning helt enkelt att täcka besvär av att inte kunna åka skidor.

– Offpist

En sista sak att notera är att en vanlig vintersport politik förmodligen bara kommer att täcka dig för olyckor som inträffar när skidåkning på bestämda pister. Om du planerar att åka off-pist, så se till att din försäkring täcker detta – du kommer antagligen behöva betala ett tillägg.

Som med de flesta typer av försäkringar, kan betala ut för reseförsäkring verka som ett slöseri med pengar. Men om du hittar dig själv fastnat i en olycka på bergssidan då kostnaderna kan vara riktigt skrämmande, och du kommer vara glad att du tog dig tid att ordna tillräcklig täckning i förväg!