hur man hittar prisvärda livförsäkring i Colorado

Ingen gillar att tänka livförsäkring – och definitivt ingen tycker om att betala de månatliga premier – men för de flesta vuxna i Colorado, är livförsäkring en ansvarsfull nödvändighet.

Hitta den politik som är både rätt för dig och din familj och som är prisvärd är den verkliga tricket.

Till att börja med måste du förstå skillnaden mellan hela livförsäkring och livförsäkring.

Hela livförsäkring varar så länge du betalar din månatliga premier, oavsett hur länge du lever, och den premie som gäller vid den tidpunkt du registrerar dig för politiken är den premie du betalar tills din död.

Term livförsäkring är bra för ett visst antal år och då måste du köpa en ny policy vid en högre ålder-premie.

Premien på hela livförsäkring är nästan alltid högre än den premie du betalar för en term life politik. Fördelen med hela livförsäkring är att bidraget inte kommer att öka när du blir äldre, medan löptidspremierna öka vid slutet av varje försäkringstiden.

En annan fördel för hela livförsäkring är att i allmänhet en del av din månatliga premie går in i en inbyggd sparkonto. Med tiden denna “cash värde” aspekt av din försäkring kan bli ganska omfattande och kan även lånas mot.

Vilket är bättre för dig och din familj? Bara du och din försäkringsagent kan svara på den frågan, men oavsett ditt val finns det saker du kan göra för att hjälpa till att hålla kostnaderna i linje.

De viktigaste faktorerna som bestämmer kostnaderna för livförsäkring i Colorado är din ålder, ditt kön, din hälsa och ditt yrke. Inte överraskande, den yngre du är, desto friskare du är, och säkrare ditt jobb desto lägre dina premier kommer att bli. Honorna betala lägre premier än män eftersom kvinnor lever längre i genomsnitt.

Shoppa runt. Kostnaderna varierar mellan företagen och internet är ett bra ställe att göra side-by-side jämförelser.

Få försäkring nu. Varje födelsedag som passerar ökar premier du betalar.

Om du röker, sluta, rökare alltid betala högre premier. Om du kör en (riskfylld) högpresterande sportbil, överväga handel den i.

Livförsäkring är utformad för att skydda dem som är kvar efter ett dödsfall, men betala premierna under din livstid behöver inte köra dig till en tidig grav.