hur förtroendefullt konsumenterna blir offer när de köper Bilförsäkringar

Det finns många sätt en person kan vara offer när det handlar om Bilförsäkringar. Begär en offert bilförsäkring, svara på frågor om ett program, väljer täckning alternativ, begära ändringar, skicka ett påstående, osv … alla innehåller potentiella faror. Avbokningsregler, licens fjädring, anspråk förnekande, betala för mycket, och identitetsstöld, är bara några av de problem som råkar människor varje dag. Minimera din risk genom att vara försiktig, uppmärksam, och detaljerad angående din bilförsäkring.

Identitetsstöld är en fara som lurar även innan de köper en politik. När du handlar för Bilförsäkringar personlig information krävs för att beräkna ett korrekt pris. Erforderliga uppgifter omfattar fullständiga namn, födelsedatum, licensnummer och personnummer. Att ge exakta detaljer identitet tjuvar kan använda är riskabelt. Minimera detta hot genom att aldrig skriva in din personliga information på webben för att få en offert. Ett säkrare alternativ är ett personligt besök eller telefonsamtal, med en försäkringsagent eller företag. Fråga om vem som kommer att ha tillgång till din personliga information och hur det kommer att skyddas.

En annan fara för konsumenten är inte att lära sig om alla alternativ som finns på en policy. Många människor, särskilt under dessa ekonomiska tider, begära att stater unika minsta obligatorisk täckning. Ett väl underbyggt beslut kräver undersökt samtliga täckning alternativ. I Florida är det minimum som krävs täckning personskadeskydd och sakskada Ansvar. Detta är känt som Florida Inget fel lag. En förnuftig person skulle anta inhandla minsta täckning skulle vara billigast, men många företag erbjuder ett bättre övergripande pris när kroppsskada ansvar ingår. Att upprätthålla denna täckning även uppfyller Florida Ekonomiskt ansvar lagen. Denna lag hindrar en kvarstad placeras på din licens, tillfälligt körkort privilegier, tills du kompensera för skador på andra från en fel olycka. Oavsett vilket land man bor i, betala mindre och minimera risker genom att förstå alla täckning alternativ och deras konsekvenser.

Efter optioner beslutas och som att köpa från, är en försäkring program avslutats. Försäkringsbolagen förlitar sig på uppgifter som lämnats i ansökan att bestämma pris och valbarhet. Felaktig information, oavsett om de är avsedda, kan leda till anspråk förnekande. Svara på frågor muntligt utan att läsa ansökan är riskabelt. Läs frågor och svar när signaturer begärs. Inte bara skriva om en försäkringsagent pekar fingret eller belyser en sida. Det är ditt ansvar att presentera fullständig och korrekt information.