Har du en båt bli bättre insurance_

April duschar kan föra maj blommor, men också få en påminnelse om att varma dagar närmar, dagar som är tänkta att spenderas på vattnet, i vad som är för många deras prisade besittning: en båt.

Medan de flesta vuxna är uppmärksamma på stigande kostnader för sina dagliga resor till och från arbetet, eller titta på bostadsmarknaden att vara säker på att de inte förlorar värde i sina hem, båt aficionados har andra bekymmer. I själva verket, enligt en undersökning av över tusen båtägare som utförs av Progressive Insurance Company, nästan hälften av dem köpte sina båtar innan de köpte bilar eller hus.

Även om det är bra för båtfolk, och de flesta båtägare säger att deras största bekymmer är att hitta tid att segla, det finns en större fråga skymtar vid horisonten. Du förstår, de flesta båtägare köpte sina fartyg innan de avslutade högskolan (19%), gift (28%) eller hade barn (30%), och i de sorglösa dagar seglar iväg mot solnedgången med en flaska Chablis och en grupp skrattande vänner, var det sista på sina sinnen försäkring. I själva verket, enligt samma progressiva undersökning, medan de flesta båtägare (70%) är medvetna om att de behöver försäkringen, även när deras båtar är i torrdocka, nästan en tredjedel – 29% – sade att de inte har någon försäkring alls.

En talesman för progressiv, sade Dominic medlar, “En fantastisk upplevelse med din båt snabbt kan övergå illa om du inte är ordentligt försäkrad. Saker som 24/7 skadeservice och specialiserade omfattningar såsom Emergency Bogsering och Labor och total förlust Replacement är utformade att hjälpa till att få boaters tillbaka på vattnet snabbt i händelse av en förlust. ”

Eftersom 20% av båtägare säger att de aldrig skulle sälja sina båtar under några omständigheter, och 6% sa att det skulle ta hotet om fysisk skada att ge upp sin helg cruising, är båtförsäkring uppenbarligen något de alla behöver tänka på.

De flesta större försäkringsbolag säljer båt försäkring, antingen genom en off skjuta av sina auto täckning division, eller som en del av en särskild linje som även kan inkludera försäkring för terrängfordon, snöskotrar och andra fritidsfordon, men båtfolket ska åka runt, eftersom – precis som med bilförsäkring – olika företag erbjuder olika paket och olika premier.

Om du äger en båt och att du inte har försäkring på den, kontakta ditt försäkringsbolag agent eller starta din online shopping idag. Du skulle inte lämna stranden utan en livboj, varför skulle du starta utan ekonomiskt skydd?