gap försäkring en finansiell säkerhetsbälte

Varför är gap försäkring betraktas som en finansiell säkerhetsbälte? Enkelt uttryckt, det håller dig från att ekonomiskt ruinerade när katastrofen slår din bil. Till exempel du är i denna situation, har du köpt en sen-modell bil tre månader sedan med en bil lån med en vanlig bilförsäkring. Bilen kostar $ 30.000 och du har redan gjort tre utbetalningar av $ 900 varje månad. Sedan katastrofen är ett faktum. En elektrisk inlägget faller och slår ner på din bil. Bilen var tillplattad till halva dess höjd.

Omedelbart, rapporterade du den till auto försäkringsbolag, som de i sin tur leka med siffror, körsträcka, avskrivningar, marknadsvärden och andra relaterade saker. Efter ett par dagar, meddelar justerdelen du att värdet på bilen vid olyckstillfället är $ 25.000. Detta är det belopp som auto försäkringsbolag kommer att ge dig. Men det finansbolag som gav dig lånet kommer fortfarande anser att bilen är värd sin ursprungliga priset. De spelar också med siffror, räntor, skatter och licensavgifter. Då de kommer upp med mängden $ 38.000. Detta är det belopp som du måste betala dem. Om auto försäkringsbolag släpper $ 25000, där kommer du få den återstående $ 7000? Din bil är redan ett vrak, men du fortfarande är skyldig finansbolaget.

Du behöver inte möta en sådan dilemma om du har ett gap försäkring. Med gapet försäkring, kan du bortse från skillnaden mellan det belopp som täcks av den vanliga bilförsäkring och det belopp du skyldig företaget billån. Denna skillnad kallas ett “gap” och gapet broar försäkringsbolag så att du inte behöver bry ditt huvud för ytterligare ekonomiska resurser.

En bil hyresavtal måste också ha ett gap försäkring. Det är en funktion som hindrar dig från att dränera alla dina finanser. Vissa återförsäljare som hyr bilar erbjuder inte ett gap försäkring. Det är okej så länge de har en “lucka undantag” i deras hyresavtal. Detta avstående förklarar att du inte längre är ansvarig för gap avgifter som kan uppstå när din leasade bilen havererade.

När du får en lucka försäkring, bestämma hur mycket erbjuds i gapet politiken. Du bör också veta hur mycket som kommer att läggas till din faktura varje månad. Ett gap försäkring, för det ska erkännas, måste åtföljas med heltäckande försäkringar som täcker kollision.

Ibland kan ett gap försäkring inte längre behövas om villkoren i din vanliga bil försäkring indikerade att bolaget kommer att betala av hela beloppet du skyldig från billån långivare.