framsteg inom teknik kan fånga upp dem utan tillräcklig bilförsäkring

Med extra teknik och framsteg inom nummerskylt erkännande utvecklas för att hjälpa polisen att ta itu med problemet med skattesmitare och fordon som drivs utan nödvändig bilförsäkring, verkar det häpnadsväckande att så många bilister planerar att minska sitt försäkringsskydd som ett sätt att minska kostnader.

En nyligen genomförd studie visade att så många som 37 procent av förarna överväger nedgradera sin politik lock för att kunna minska sina kostnader och frigöra lite extra pengar för att hjälpa dem att klara sig i det rådande ekonomiska klimatet.

Detta kan dock se många bilister utan ordentlig täcka de behöver, lämnar dem öppna för inför allvarliga konsekvenser som följd. Enligt lag ska förarna ha tredje part omfattar bilförsäkring allra minsta, men de som fångas med någon försäkring eller otillräckligt skydd kommer att möta dyra räkningar, stora böter och möjligheten till sina fordon beslagtogs och fördes bort för att krossas.

Människor inte följa lagen kan också möta jäv från bilkörning eller om de är inblandade i en allvarlig olycka resulterar i en skada eller dödsfall, är en lång fängelsestraff sannolikt avkunnats till dem.

Minska en försäkring från heltäckande till tredje delen täcker kan tyckas vara en attraktiv möjlighet för att minska kostnaderna när priserna för varje politikområde jämförs dock en försäkring expert, Peter Gerrard är berörda människor kan sluta med att betala ut ännu mer pengar som en Resultatet av denna åtgärd.

Han förklarade, “” Om du bara väljer tredje part omfattar då inte bara att du måste betala för skador på din egen bil, men ditt bidrag kommer att gå upp och efter olyckan. Öka din självrisk är också ett populärt sätt att minska dina premier. Besparingarna är betydande och kan innebära en skillnad på 10 procent eller mer i kostnaden. ”

Gerrard fortsatte, “Detta är dock mycket bättre för dem som endast använder sina bilar en gång eller två dagar i veckan, och inte vid högtrafik. Det är en falsk ekonomi för någon som raser upp och ner på motorvägen varje dag. Och om din bil är bara värt en liten mängd i första hand, är det ingen mening att ha ett överskott tröskel som hög. ”

Finans experten John O’Roarke överens, varna förare, “Det är förståeligt att folk tittar på hur de kan minska sina utgifter. Däremot kan upphäva eller minska väsentligt täcker leda många människor som befinner sig på allvar ur fickan om något oförutsett händer. “