Fler amerikaner rädd för förändringar sjukförsäkring

Som debatten har dragit ut på tiden, har den amerikanska allmänheten blivit alltmer försiktiga och oroliga omfattande förslag vårdreformen. Nyligen demokratiska förluster har tydligt påverkats av deras oro. Under en lågkonjunktur, individer och familjer tenderar att hålla fast vid de till synes stabila aspekter av deras liv. Status quo för sjukförsäkring är en av dessa saker. Spöke arbetslösheten har inte gjort amerikaner mer positiva till reformen.

Mest påtagligt, Robert Wood Johnson Foundation konsumenternas hälsa och sjukvård förtroende index ökade faktiskt med cirka tre procentenheter i december. Dessa resultat visar att 99,1% av de svarande var relativt oberörd med medicinsk konkurs eller kostnaden för receptbelagda läkemedel. Denna tysta majoriteten ofta bagatelliseras i media, till förmån för de som inte kan köpa enskilda sjukförsäkring. Det är förståeligt att denna befolkning inte vill förstöra det som är bra för dem.

Den “Om det inte är trasigt, varför laga det?” mentalitet är förhärskande inom Enkätens resultat. Ungefär en tredjedel av de tillfrågade 500 personer uppgav att de förväntade vårdreformen att ha en negativ inverkan på tillgången till och kvaliteten på sjukförsäkring. Samtidigt ansåg 42% att det skulle skada landets ekonomiska tillstånd – en viktig fråga, med tanke på att den Congressional Budget Office precis har beräknat det aktuella underskottet att vara över 1 biljoner. Medicare försäkring och Medicaid är också viktiga faktorer i skyhöga underskott.

Dessa procentsatser har ökat under de senaste månaderna, medan positiva yttranden om översyn har syrade. Den senaste mätningen togs strax innan senaten slutförde sitt lagförslag vårdreformen. News rapporterar detaljerade veckor av politiskt käbbel och kontroversiella stängda dörrar utfrågningar utskott, för att inte tala uppenbara fläsk-fat giveaways att säkra vissa röster.

En minskande andel tror att vårdreformen är en integrerad del av en total ekonomisk strategi, men 49,5% tycker fortfarande att Obama-administrationen ska behålla fokus på frågan. Ändå är det inte troligt att de kommer att tolerera demokratiska lagstiftare gå framåt utan en förändring i taktik. De har inte övertygat en solid flertal amerikaner att deras plan är det bästa sättet att expandera låg kostnad sjukförsäkring täckning.