bilförsäkring kan öka för bilar utrangeringar systemet

I ett försök att öka bilindustrin i Storbritannien, har den brittiska regeringen lanserat ett system bil utrangeringar syftar till att locka människor att investera i en ny bil. Programmet innebär att erbjuda människor en rabatt på £ 2000 av priset för en helt ny bil om de är villiga att “skrota” det ursprungliga bilen, förutsatt att det är 10 år eller äldre.

På framsidan av det, ser systemet bra för både konsumenter och den brittiska bilindustrin men vissa experter varnar för att det kan finnas några dolda överraskningar.

I genomsnitt har man beräknat att det tar bara 88 dagar från att köpa en ny bil, för £ 2000 nyttan från att köpa bilen genom utrangeringar systemet, som ska raderas. Detta beror på att bilen börjar sjunka i värde nästan så snart det leder bilhall.

Det finns också problemet med människor handel med gamla bilar för nya bilar ska kunna ge trafikförsäkring för nyligen registrerade fordon.

Trots de problem som har belysts, menar Lord Mandelson det kommer att bli en hel del för kunder som vill ha en ny bil och den kämpande brittiska bilindustrin i dessa svåra ekonomiska tider. Han sa, “Det kommer inte bara att vara en mycket bra affär för bilister, och en stor möjlighet för dem att utnyttja, men självklart kommer det att bli ett stort lyft för de hundratusentals människor som arbetar i, eller är beroende av, bilen tillverkningsindustrin i vårt land, så det är en win-win alla runda. ”

Den £ 2,000 pengar off affär för konsumenterna är en gemensam ansträngning från den brittiska regeringen och bilindustrin som vardera betalar £ 1.000. Programmet är frivilligt, men de flesta stora biltillverkare har anmält sig för att ingå i affären. Det finns många också som har beslutat att införa sina egna försäljning incitament för att bidra till att stärka sina egna nybilsförsäljningen.

För människor att kvalificera sig till systemet, måste bilen de vill skrota som en del av utbytet har varit registrerat i Storbritannien på eller före den 31 augusti 1999. Fordonet måste ha rätt DVLA dokument i namnet på kunden som vill köpa en ny bil och den gamla bilen måste ha registrerats i famnen på målvakten kontinuerligt under minst 12 månader. Den gamla bilen måste också ha en aktuell M.O.T. certifikat och vara en vikt på upp till 3,5 ton.

Den nya bilen kommer inte ha haft en tidigare ägare och byggas till brittiska specifikationen. Bilen kommer att väga mindre än 3,5 ton och dess första registreringsdatum blir 18 Maj 2009, det datum då systemet startas.