10 viktiga saker att komma ihåg när man köper livförsäkring

Det är alltid bättre att ta reda på viktig information om livförsäkring innan du köper locket. Detta säkerställer att du får den bästa omslag dina pengar kan köpa.

10 fakta om livförsäkring är:

1) Forskning marknaden: Det är nästan alltid bättre att undersöka alla omslaget tillgängliga och att vara tydlig med de månatliga avgifterna innan beslut fattas. Ett bra ställe att källan denna info är online.

2) Ju förr desto bättre: Gör inte förhala att köpa en livförsäkring. Den bästa tiden att köpa en policy är när man är ung och i sysselsättning. Detta kommer att ge dig ett urval av bra politik.

3) Bli inte för mycket: Försök att ha precis rätt mängd av försäkring som är inom din budget. Komma för mycket skydd kommer att locka ökade kostnader som är onödiga.

4) Tala alltid sanning: Försök aldrig att vilseleda när du fyller i ansökan om försäkring. Om du upptäckt gömmer fakta, såsom rökning, kan försäkringsbolaget säga upp din plan.

5) Håll dig frisk för lägre kostnader: hälsomedvetna individer betalar de minst dyra avgifter. Men, kan vanor som rökning, för mycket alkohol, intag av droger och fetma gör din premie skyhög.

6) Aldrig betala onödiga avgifter: Avgifterna för vissa försäkringsskydd är höga på grund av att de också införliva uppdrag av mäklare. För att förhindra detta, gå med ett försäkringsbolag som erbjuder försäkringar som sålts direkt.

7) Månatliga avgifter kan kosta mer: Ett sätt att hålla kostnaderna nere är att undvika månatliga kostnaderna. Du bör därför gå till halvårsvisa eller årliga premier, som diskonteras.

8) Kontrollera ditt skydd från gång till gång: Du bör kontrollera din luckan när det är en stor förändring i din situation, som födelsen av ett barn eller dina barn börjar universitetet. Enstaka recensioner hjälper dig att se till att du betalar rätt avgift, och att du har rätt nivå av skydd.

9) Lita inte på din arbetsgivare försäkringsskydd: De flesta anställda är försedda med företagets försäkringar genom sina arbetsgivare. Men detta kan vara otillräckligt för dina behov. Dessutom får de gruppförsäkringar avbryts när du avgår företaget och på grund av detta kan inte åberopas.

10) Högre skydd kan vara billigare: Med livförsäkring, månadsavgifter blir billigare när du går höjas. Som sådan är det inget fel i att öka skyddet, om din budget tillåter det.