vad försäkringen behöver du skydda din familj del 1

Livet, kritisk sjukdom försäkring och inkomstpolitik skydd finns ute i överflöd men knappast någon köper dem enligt Swiss Re – beräknade finansieringsgap är en häpnadsväckande 2300 miljarder. Även om alla vill bara det bästa för sina familjer tusentals av dem riskerar ekonomisk ruin eftersom de inte har vidtagit åtgärder för att skydda dem om något händer med den huvudsakliga försörjare.

Innan du ger dig ut för att hitta de bästa erbjudanden du behöver veta vad du talar om och exakt vad det är du behöver för dina egna personliga behov. När du har hittat locket som är rätt för dig, måste du hålla då det i linje med ditt liv och de förändringar som kan inträffa som kommer att förändra dina krav.

livförsäkring

Som namnet antyder denna politik ger skydd i händelse av förlust av liv i form av ekonomisk säkerhet för dina anhöriga. Om du däremot inte har en make eller barn så är det inte riktigt värt att överväga den här luckan.

Livet fodralet ger två alternativ – det är hela livet och sikt. Term politik tenderar att arbeta på en uppsättning deltid, till exempel, över en 25 år inteckning och kommer endast att betala ut om du dör under den tiden. Hela livet betalar ut bara när du dör.

kritisk sjukdom försäkring

Kritisk sjukdom täcka betalar ut ett engångsbelopp när en viss kritisk sjukdom bekräftas, såsom en stroke eller cancer. Detta pay-out kan användas emellertid försäkringstagaren väljer antingen för privat vård eller att betala lånet off. Men du ska veta, alltid läsa det finstilta som vissa villkor (vissa cancerformer till exempel), inte kan omfattas. Dessutom kan vissa försäkringsbolag försäkrar inte eventuella redan befintliga sjukdomar eller tillstånd, men ändå, andra kommer att citera enbart på deras bedömning av den sökandes hälsa vid tidpunkten för ansökan.

inkomstskydd försäkring

Inkomstskydd försäkring betalar ut om en person kommer att vara oförmögen att arbeta under en lång tid på grund av sjukdom eller olycksfall. Generellt gäller att ju längre du håller vänta på betalningarna att starta billigare er politik kommer att bli så betalningarna kan försenas initialt men när de börjar de kommer att fortsätta tills antingen försäkringstagaren går tillbaka till arbetet eller avlider eller politiken går ut, oftast på pensionering. Extra fördelar kan innefatta omskolning för att hjälpa människor som går tillbaka till arbetet. Resultat Protection kommer också att betala ut vid sjukdom inte klassas som kritiskt som stress.

Olycka, sjukdom och arbetslöshet försäkring

Detta lock kan också kallas Payment Protection och inteckning betalning skydd försäkring. De kommer att betala några lån eller amorteringar i händelse av arbetslöshet, sjukdom eller en olycka. De tenderar att starta en månad efter det att inkomsten slutar och varar oftast under 1 – 2 år men återigen kontrollera det finstilta för några undantag eller begränsningar. De flesta försäkringsbolag insistera på att du har haft ett fast arbete kontrakt av samma företag under minst ett år för att kvalificera sig.