skydd mot vattenskador

Varje år finns det en undersökning av kundnöjdhet med försäkringsbranschen. I år är tillfredsställande nivå med företag som erbjuder skydd för skador på hem och innehåll på en all-time low. Delvis är detta orsakas av lågkonjunkturen. Eftersom familjerna är under mer finansiell press, de ser till försäkringsgivarna för mer generositet i att reparera eller ersätta egendom bara för att finna ovilja att betala. Men ungefär hälften av de tillfrågade faktiskt inte vet vilken typ av täckning de hade på sina hem. Missnöjet är oftare orsakas av missförstånd om exakt vad försäkringsskydd. Nationellt, detta leder till lägre nivåer av lagring som kunderna flyttar från en försäkringsgivare till en annan, alltid hopp om att hitta bättre värde.

En fråga visar sig synnerligen besvärlig. När tillfrågade, människor tenderar att ha eld främst i sitt sinne. Ändå visar statistiken att risken för bränder är ganska låg. Risken för översvämningar är betydligt högre. Det finns två skäl till detta. Den första är fler stormar har drabbat USA, i vissa fall, dumpa stora mängder regn i mycket korta tidsperioder. Huruvida detta är klimatförändringen är inte problemet. Det som faktiskt händer. Det andra är att det har skett en stadig ökning i nivån av byggnaden i översvämning-farliga områden. Bara bor där är illa nog. Täcka upp mark som skulle kämpa för att absorbera vattnet utan att sätta in korrekt avlopp bara gör problemen värre.

Eftersom risken för översvämning är nu högre, många försäkringsbolag utesluta antingen risken helt eller erbjuder endast mycket begränsad täckning. Du bör kontrollera din politik för att se om “vattenskador” ingår. Detta definieras som en situation där vattnet orsakar förlust eller skada på antingen struktur eller innehåll. Det kan vara frusna rör under vintern, eller regn kommer genom en förskjuten takpanna, eller vatten stiger från de lokala avlopp, eller en lokal flod spricker sina banker. Listan över möjligheter är lång. Så det kommer som en chock för många innehar en husägare försäkring för att upptäcka att det inte täcker mot översvämningsskador. Faktum är att du oftast måste köpa täckning genom Federal Emergency Management Agency. Locket kallas det nationella programmet Flood Insurance och det är tillgängligt via de flesta försäkringsbolagen. Den introducerades av den federala regeringen i 1968 eftersom försäkringsbranschen var konsekvent vägra täckning till människor som lever i högriskområden. Om din egen husägare försäkring inte erbjuder en rimlig skyddsnivå, bör du köpa in det federala programmet.

Detta planerar inte mot sällsynta katastrofer som en orkan kommer inlandet. Snarare är det en säkerhets-första åtgärd för att skydda dig när din VVS misslyckas eller lokal avlopp blir täppt. Så kolla in de kartor över översvämningshotade gränsen för att se om du är i ett högriskområde. Om du är i riskzonen, kolla din hemförsäkring och om, som väntat, inte täcka dig, få offerter för federalt skydd.