sjukförsäkring snabbfakta

Sjukförsäkringen är en försäkring som betalar hela eller en del av en patients sjukhus bekostnad. Det kan ges genom en statligt sponsrad socialförsäkringen program eller från privata försäkringsbolag. Det används ibland mer allmänt till att omfatta försäkringar som täcker funktionshinder eller långvarig omvårdnad eller frihetsberövande vårdbehov.

Liknande fördelar som betalar för sjukvårdskostnader kan också ges genom sociala program som finansieras av regeringen. I varje fall de omfattas grupper eller individer betala premier eller skatter för att skydda sig mot höga eller oväntade sjukvårdskostnader

Health Plan vs sjukförsäkring

En hälsoplan hänvisa till en prenumeration-baserad sjukvård arrangemang erbjuds via HMO, föredrog organisationer leverantör, eller Point of Service planer. Historiskt tenderade HMO att använda termen “hälsoplan”, medan kommersiella försäkringsbolag använde termen “sjukförsäkring”.

Schemalagda sjukförsäkring planer är inte avsedda att ersätta en traditionell översiktsplaner sjukförsäkring och är mer av en grundläggande politik som ger tillgång till dag-till-dag vård som att gå till läkaren eller få ett receptbelagt läkemedel. Heltäckande sjukförsäkring betalar en procentandel av kostnaden för sjukhus och läkare avgifter efter en självrisk (vanligtvis gäller sjukhus avgifter) eller en co-pay (oftast gäller läkare avgifter, men får tillämpas på vissa sjukhus tjänster) är uppfyllt av den försäkrade.

Grundtanken med försäkring är befolkningen solidaritet [tvivelaktigt – diskutera]. Det finns inneboende risker i en population men befolkningen absorberar kostnaden för risker för en individ genom att sprida effekterna av kostnaderna mellan den försäkrade befolkningen. Försäkringssystem måste sedan typiskt itu med två inneboende utmaningar: adverse selection och efterhand moral hazard. Vissa nationella system med obligatorisk försäkring utnyttja system såsom riskutjämning och gemenskap rating att övervinna dessa inneboende problem

Försäkringsbolagen använder termen “adverse selection” för att beskriva tendensen att bara de som kommer att gynnas av försäkring för att köpa den. Människor som anser sig vara någorlunda friska får besluta att sjukförsäkring är en onödig kostnad, om de ser en läkare en gång om året som är mycket bättre än att göra månatliga försäkringsersättningar. Speciellt när man talar om sjukförsäkring, ohälsosamma människor är mer benägna att köpa sjukförsäkring eftersom de räknar med stora medicinska räkningar.