paraply försäkring

Din auto Försäkringen har en gräns. Så gör din hemförsäkring. Gränser kan låta begränsande eftersom de begränsar försäkringsbolagets ansvar hävdar att påverka din bil eller hem, men också gynna dig eftersom de begränsar din premie. Trots allt, om du hade obegränsat ansvar från försäkringsbolaget, de premier de skulle behöva ta ut för att kunna stanna kvar i verksamheten skulle vara upprörande. Men vissa individer vill ha lite extra försäkring – mer än deras vanliga försäkringar är. De individer kan välja att lägga till ett paraply politik till deras försäkring arsenal.
Vad är ett paraply försäkring?

Ett paraply policy är inte som en annan typ av försäkring plan, utan helt enkelt ett ansvar politik som sträcker sig ut över gränserna för din befintliga hemförsäkring eller auto försäkring. Och som ett paraply skyddar sin bärare från kommande regn, skyddar ett paraply försäkring försäkringstagare från fysiska personers fordringar som överskrider gränserna för sin underliggande hemförsäkring eller auto försäkringar. Du behöver inte en separat policy paraply försäkring för både hem och auto täckning – ett paraply politik utökar skyddet för anspråk under varje policy.
Hur fungerar det?

Att ha en pool kan vara mycket roligt, men det kan också ge en hel del skuld till ett hem ägare tröskel. Om någon av dina vänner eller grannar besöker ditt hem och är skadad medan du simmar in eller gå runt din pool, kan det resultera i en mycket stor fordran mot din hemförsäkring (beroende på arten och omfattningen av de skador som åsamkats). Av hänsyn till detta exempel, låt oss säga att du har en hemförsäkring med gränserna för $ 250.000. Dina barns vänner kommer över en eftermiddag för att njuta av poolen och en av dem glider och faller in, vilket resulterade i en nackskada och partiella tillfälliga funktionshinder som skapar ett behov av flera års värde av sjukgymnastik och kirurgi för att den personen att gå igen. Detta kan resultera i ett skadeståndskrav på $ 1 miljon eller mer – men din hemförsäkring betalar endast upp till $ 250.000. Resten av fordran är ditt ansvar att betala – om du inte har ett paraply politik. Om du gjorde det, skulle det paraply politik betala resterande $ 750.000 på grund och du skulle inte behöva sälja ditt hem eller dopp i din personliga tillgångar för att betala fordran. Exemplet skulle fungera på samma sätt om din bil var orsaken till skadan snarare än poolen.

Eftersom paraply politik inte krävs enligt lag, är det upp till dig om du har en. När man tänker på skador på din ekonomi och din framtid som en enda ersättningsanspråk kan få, kanske du upptäcker att det ytterligare skydd av ett paraply som täcker ditt hem och bil är precis tillräckligt för att hjälpa dig att sova lättare på natten.