vad, varför och när i sjukförsäkringen

Många av oss undrar nog varför vi behöver sjukförsäkring när vi är i rosa för vår hälsa. Men som de säger, livet är oförutsägbart och man vet aldrig när tabellerna kan vända. Så det är verkligen bäst att få sig en sjukförsäkring politik tidigast.

Låt oss börja med vad sjukförsäkringen är. Precis som alla andra försäkringar, kräver detta att du Pool i dina pengar med jämna mellanrum, för att bekvämt ådra sjukvårdskostnader i framtiden. Det är ett sätt att skydda sig mot de sjukvårdskostnader som livet har i beredskap för dig. Om du frågar vad en bra tid att skaffa dig försäkrade är, så blir svaret “igår”, eftersom man aldrig vet vad som idag gäller för dig.
Det finns två huvudkategorier av sjukförsäkringar.
fee-for-service

I denna typ av politik, är den försäkrade in på sjukhus. Den försäkrade eller dennes familj förväntas ersätta rättegångskostnaderna, såsom sjukhusräkningar, kostnader medicin, avgifter ambulans etc, men kan senare göra anspråk på skadestånd från försäkringsbolaget. Detta beror dock på det belopp som personen är försäkrad för. Det beror också på om försäkringsbolaget anser de sjukvårdskostnader som “rimlig och sedvanlig”. Om kostnaderna är mer än “skäligt belopp”, kan du behöva kompensera för skillnaden själv.

Point-of-Service (POS)
Denna typ av sjukförsäkring politik har kontantlösa transaktioner. Här, försäkringsbolagen har stillaliggande med vissa sjukhus eller läkare. Således, om du går till sjukhuset som har ett tie-up med ditt försäkringsbolag, behöver du inte betala räkningarna när du är ekonomiskt täckta. Men även om du väljer att gå utanför nätverket av läkare eller sjukhus, omfattar planen ca 80% av kostnaderna.
Många företag nu för tiden är att flytta till det kontantlösa transaktionen metoden eftersom det är mer praktiskt alternativ.

Det finns flera andra typer av politik sjukförsäkring som varierar från bolag till bolag. Ett fullständigt försäkring består av en dyr premie men i tider av nöd, är det värt vartenda öre eftersom det omfattar alla medicinska kostnader för den försäkrade oavsett institution eller läkaren.

Grupp sjukförsäkring politik erbjuder sjukförsäkring till specificerad grupp av människor, t.ex. anställda i ett företag, medlemmar av en gemensam familj, medlemmar av ett kooperativ, grupper av läkare, auktoriserade revisorer, etc.

Obs: sjukförsäkring typer och dess villkor varierar för olika företag, alltså läsa igenom olika politik sjukförsäkring noggrant, innan du väljer en viss en. Det finns ingen bästa politiken. Den skiljer sig på individens behov och önskemål.