unga förare rykte

Yngre förare tenderar att ha ett dåligt rykte när det kommer till hur säkra de är på vägarna. Till viss del detta rykte är motiverat, eftersom forskning av trafikförsäkring bolagets visar att yngre förare tenderar att vara inblandade i fler olyckor. Å andra sidan skulle det inte vara rättvist att vanära alla unga förare med samma pensel, eftersom många är mycket säker och hänsynsfull när på vägarna. Anledningen fler olyckor med unga förare uppstår beror ofta på bristande erfarenhet men detta är inte alltid fallet.

Man bör komma ihåg att när en individ har lyckats överföra sina förarprov de anses kunna driva en bil till den standard som krävs. Det finns vissa situationer där oerfarenhet kan resultera i en olycka, men mer ofta än inte är det andra faktorer som är orsaken. Till exempel yngre förare kan ägna sig åt risktagande beteenden när ute på vägarna. Risktagande beteende kan beskrivas som kör bilen vårdslöst efter en rafflande eller att få beröm från vänner. Denna typ av osäker körning sätter inte bara förare och passagerare i fara utan också andra trafikanter. Men det är inte bara en önskan att visa upp för vänner som bidrar till dålig körning bland yngre människor, alkohol, narkotika och allmänna uppsluppen kan ofta vara orsaken till dåliga körning bland denna åldersgrupp.

Dessa ämnen ofta resulterar i en förändring i humöret, vilket kan leda till risktagande beteenden och resultera i osäkra körning. Forskning visar att det är mer sannolikt att vara unga män snarare än unga kvinnor som orsakar problem på vägarna, med majoriteten av olyckor som inträffar i de tidiga timmarna av morgonen. Ytterligare undersökning av de olyckor som inträffar vid denna tid på dagen visar att det är inte ner till svagt ljus eller oerfarenhet i att härleda i dessa förhållanden som orsakar problemen, eftersom antalet olyckor är inte jämförbart med antalet olyckor som inträffar under likartade svagt ljus vid slutet av dagen.

Detta innebär att det är det sätt på vilket de unga män kör som orsakar problemet. För att förhindra att olyckor inträffar när ungdomar kör, är det viktigt att både sina kamrater och deras föräldrar fördömer någon vårdslös körvanor. Om enheten säker budskapet förstärks till denna åldersgrupp, av dem som har mest inflytande, då det är mer sannolikt att få effekt. Detta innebär att vänner och familj ska låta unga förare vet när de kör på ett osäkert sätt, och att de måste bli mer medvetna om sina handlingar. Det ska inte utgå ifrån att om en förare är ung än de sannolikt kommer att vara mer osäkra än en förare som är äldre, eftersom folk kör vårdslöst genom tiderna. Men det är viktigt att unga människor uppmuntras att köra bra när ute på vägarna för deras egen skull och andras välbefinnande.