ljuger inte för att få billigare kvinnors bilförsäkring

Många kvinnor kommer runt till fördelarna med att köpa deras auto försäkring från kvinnors specialister bilförsäkring för att få billigare priser. Men med lågkonjunkturen i full gång kanske du frestas att låta några fibs i din försäkring i syfte att säkerställa en ännu billigare premie. Problemet är att det inte bara är det mot lagen, kan du också innebära din försäkring genom att inte berätta sanningen. Här är de bästa objekt som är mest populära på FIB listan, och saker du bör definitivt inte ljuga om.

fällande domar
Om du har haft en tidigare körning övertygelse, även om en mindre, då måste du förklara att när du letar efter ett nytt citat från en kvinnornas bil försäkringsbolag. De flesta försäkringsbolag kommer att fråga om du har haft några bilismen fällande domar i de senaste fem åren. Det är viktigt att komma ihåg att en fällande dom kommer att räknas från det att du dömdes, inte tidpunkten för händelsen. Så om du har fångats fortkörning i januari men var inte officiellt dömts till mars då måste man räkna fem år från mars att besluta om du faller inom kategorin eller inte.

körsträcka
Det finns vanligtvis två körsträcka kategorier som du måste fylla i när de ansöker om kvinnors bilförsäkring. Det första är antalet miles bilen har redan kört, det andra är det förväntade antalet miles du kommer att köra varje år. Bilar med lägre körsträcka kommer att ha en lägre premie men, i händelse av en olycka, kan försäkringsbolagen lätt kontrollera hur många miles din bil har gjort och en diskrepans kan vara tillräckligt för att upphäva din politik, lämnar dig med en dyr räkning för att plocka upp.

hälsa
Detta är av avgörande betydelse inte bara för kvinnors bilförsäkring citat, men för din säkerhet också. Om du misslyckas med att redovisa eventuella hälsofrågor på din försäkring, eller ännu värre till DVLA vid ansökan om körkort, då du begår bedrägeri och kunde gå i fängelse. Allvarliga hälsoproblem såsom epilepsi är något som både ditt försäkringsbolag och DVLA måste veta om.

anpassning
Även bil anpassning är stereotypt i domänen av den manliga föraren, är kvinnliga förare ser alltmer att förändra sina fordon från normen. Om du har gjort några ändringar i din bil som tar det utanför den normala specifikationer sedan ditt försäkringsbolag behöver veta om det. Politik skiljer mellan kvinnors företag bilförsäkring, och vissa kommer inte göra ändringar i din premie för “estetiska” modifieringar, men om bilens prestanda förbättras, då detta kommer att locka en högre försäkring för att kompensera.

I slutändan tar en risk med din bilförsäkring är helt enkelt inte ett klokt drag. Din försäkring är ett skyddsnät för när saker går fel och ge försäkringsbolagen en anledning att vispa det skyddsnät ifrån dig när du behöver det mest kan vara en mycket smärtsam upplevelse.