bärgningsbilar och din motor försäkring

När du registrerar dig för en ny bil försäkring, kommer du att få några dokument och ett klistermärke eller två för att sätta på din bil. En av dessa klistermärken kommer att vara en BOGSERA INTE klistermärke, med kontaktuppgifter till den bärgningsbil företag som har godkänts av ditt försäkringsbolag om det. Du måste veta att det är mycket viktigt för dig att lägga denna dekal på din bil.

Det är sant att det finns en hel del bogsering företag runt, som är normalt den första att anlända på en olycksplats. Det är mycket viktigt att du inte tillåter någon bärgningsbil operatör som inte är behöriga på er politik att bogsera bilen. Om du gör detta, då ditt försäkringsbolag kommer förmodligen inte att betala för kostnaden för bogsering. Tänk på att ditt försäkringsbolag har vanligtvis ett stående avtal med välrenommerade bogsera truckförare, som sedan ta bilen till en verkstad. Om du har din bil tas av någon som inte är godkänd av ditt försäkringsbolag, kommer de inte att betala ut eftersom de inte vet huruvida fordonet lidit ytterligare skador under transporten.

Förare måste vara försiktig med skrupelfria bogsera lastbilsförare. De har varit kända i det förflutna för att spela en roll i att orsaka kollisioner så att de kommer att kunna göra affärer. Vissa bogsera lastbilsförare utnyttja frekvenserna polisens radio så att de vet när och var olyckorna har inträffat. Detta är inte det värsta scenariot men eftersom det har spelats in tidigare att bogsera lastbilsförare har placerat olja på vägarna nära skarpa hörn, så att de kan orsaka kollisioner. Den bärgningsbil operatören kommer sedan parkera i närheten för att se till att han är den första på olycksplatsen. Det finns några bogserbil operatörer som kommer att lura dig att tro att ditt försäkringsbolag har godkänt dem som en bogsera operatör via telefon. När du pratar med den här personen på telefonen som är tänkt att vara från ditt försäkringsbolag, kommer det att verka legitima. Den Sanningen är att personen på telefonen är i kohorter med illegitima bärgningsbil operatör. Det är därför det är viktigt att du ringer ditt försäkringsbolag själv för godkännande, om du har möjlighet att förstås.

Försök att inte vara smickrade till att ha din bil bogseras av vem som helst. Kom ihåg att dessa människor kommer att tjäna pengar på ditt fordon, och kommer att göra vad det tar att få ditt företag. De kan erbjuda en gratis bogsering tjänst, men då de lagringskostnader på din bil i deras parti kan tävla i tusental.

Sammanfattningsvis måste du komma ihåg hur viktigt det klistermärke på din bil är. Även om du har telefonnumret till din auktoriserade torn sparas på telefonen, kan du bli skadad och inte kan ringa. Den BOGSERA INTE klistermärke på din bil kommer att obehöriga bogserbil operatörer, och kommer även att visa telefonnummer för din auktoriserade bärgningsbil företag för alla som blir din bil bort.