vad du behöver från hyresgäst husägare försäkring

Du kanske tror att om du hyr en lägenhet eller hus kan du komma undan utan att ha husägare försäkring. När allt kommer din hyresvärd försäkring täcker eventuella kostnader om hemmet är skadad eller trasig in, eller hur? Tja, kanske inte. Du ser, en hyresvärdens försäkring faktiskt täcker bara strukturen och något av din hyresvärd egen fastighet som ligger i din hyresfastigheter. Om du hyr en möblerad lägenhet, innebär detta att din hyresvärd politik kommer att täcka väggar, rör, möbler etc. Alla dina saker i lägenheten eller hemma, å andra sidan, kommer att behöva täckas av hyresgästen husägare försäkring.

Denna typ av försäkring är också känd som hyresgäster försäkring, och den är inställd för att täcka din fastighet som innehas i en hyrd hem eller lägenhet. Du kan köpa denna typ av försäkring från en mängd olika platser, men det finns några saker du måste se till att det täcker.

Först, se till att du får tillräckligt med försäkring för att täcka alla dina personliga egendom. Tänk på vad du skulle förlora om din lägenhet byggnaden brann ner till grunden, och uppskatta hur mycket det skulle kosta att byta ut allt. Det är hur mycket du behöver din försäkring för att täcka. Vanligtvis börjar denna typ av försäkring på ca $ 10.000 värde av täckning, och det bara går rätt på upp därifrån.

Andra, kanske du vill vara säker på att du har någon ansvarsförsäkring. Detta kommer att tjäna några olika syften. Det kommer, för en sak, att om någon skadas i din lägenhet, kommer du att kunna täcka eventuella advokatkostnader. Det verkar dumt, men folk är ganska snabb att få en rättegång i dessa dagar. Dessutom kommer ansvarsförsäkring skydda dig från att betala din hyresvärd ur fickan bör du skada hans egendom oavsiktligt – dvs. lämnar rören på eller orsakar en oavsiktlig brand.

När du vet att du får tillräckligt med täckning här, känn dig fri att priset check för hyresgästen husägare försäkring genom flera olika bolag. Kontroll med minst tre företag kommer att ge dig en god uppfattning om hur mycket du ska betala för denna typ av försäkring, och det borde verkligen inte vara mycket alls, speciellt om du bor i en relativt säker, stöld-fritt område. Denna typ av försäkring kan krävas av hyresvärdar, så se till att du får det innan du underteckna ett hyresavtal!