begagnad bil försäkring behöver jag det

Så, du köper en begagnad bil, och börjar titta på några av de omgivande logistik inklusive bilförsäkring. Försäkring en begagnad bil kräver en bit av en annan beslutsprocess än försäkring en ny bil, men det är inte riktigt så komplicerat. Du behöver bara förstå vad de olika delarna av bilförsäkring är, och vilka du behöver ha, och vilka du skulle kunna göra utan som en begagnad bil ägare.

Först av allt, men låt mig säga att ja, du absolut behöver försäkring för någon bil, ny eller begagnad. Det är lagen, och det finns ingen väg runt det. Dock är den vanligaste krävs basnivå försäkring så kallad ansvarsförsäkring. Ansvarsförsäkring täcker dig mot skador som du kan vara ansvarig för i händelse av en olycka. Till exempel, om du träffar någon annan och orsaka skada, kommer du att vara ansvarig för denna skada. Med din försäkring, kommer försäkringsbolaget att kunna betala ut till de nödvändiga parterna. Denna nivå av täckning krävs, oavsett om bilen är ny eller begagnad.

Saker blir lite suddigare när du kommer till saker som kollision och omfattande försäkring. Kollision försäkring hjälper till att reparera eller byta ut din bil i händelse av en olycka. Omfattande försäkring täcker din för saker som väder skada, stöld, skadegörelse, och mer.

Så, behöver du dessa typer av täckning för en begagnad bil? Det beror egentligen. Om du ska köra en clunker, kan du troligen göra utan dessa, eftersom ditt bidrag kommer sannolikt att kosta dig mycket mer än att bara köpa en annan bil skulle efter några år. Men om du kör en nyare, några år gammal begagnad bil, kan dessa försäkringar skyddar din bil mot dessa frågor.

I själva verket, det är verkligen allt kommer till din personliga risk tolerans och preferenser. Så länge du har försäkringar som krävs enligt lag, oavsett om du får extra täckning beror på hur du känner om att ta risken att ersätta bilen själv balanserade med bekostnad av försäkringspremien. Många människor gillar att “själv försäkra” genom att placera de pengar de skulle ha spenderat på extra premier till ett särskilt sparkonto för att reparera eller byta ut bilen i händelse av en olycka, stöld eller annan händelse.

Så, jag hoppas att detta ger dig en uppfattning om vad du tittar på när det gäller att välja försäkring för din begagnade bil. Om du finansiera din begagnade bil, kommer du förmodligen att krävas för att helt försäkra bilen, men annars är det beslutet verkligen upp till dig, så länge du uppfyller de lagstadgade minimikraven. Lycka till i ditt beslutsfattande, och njuta av det pengar att spara begagnad bil!