vet allt om livförsäkring innan du köper it_

Livförsäkring är viktigt men du måste få dina fakta rätt innan du köper den. Innan du köper det du måste veta vad politiken erbjuder och vad det inte erbjuder. Och för detta måste du göra din agent sitta och svara på dina frågor.

Livförsäkring ger dig en trygg framtid men du ska inte tro att det kommer att skydda dig mot alla möjliga händelser. Sådan politik som skyddar dig mot alla eventualiteter är egentligen inte värt det. Det tillägg till att de också kommer att kosta dig en mindre förmögenhet. Så gör en lista med frågor och få dem besvarade innan du köper den politiken.

Ett. Vilka är de förbjuder klausuler?
Du måste veta vad din försäkring täcker och vad den inte. För att undvika att köpa onödiga täckning, måste du förstå till fullo alla klausuler. Om du inte förstår en viss del, fråga din agent eller representant. Allt detta gör att du känner dig bekväm och rädda dig från oönskade nervositet.

2. Har du en utbytbar politik och hur länge?
Om er politik är konvertibel, måste du fråga om denna klausul och alla klausuler som är förknippade med det. Du kan byta ut ett konvertibelt politik med en annan policy senare utan att tillhandahålla ytterligare bevis på försäkringsskyddet.

Tre. Finns det ett lån klausul i er politik?
Ett lån klausul tillåter dig att låna från sin kassa värde. Människor är ofta inte medvetna om denna klausul, och så du får inte glömma att fråga om det. Också fråga om besittningsrätt och intresse.

4. Vilka bidrag som du måste betala?
Du måste veta om du måste betala en fast eller en rörlig premie. Olika företag har rörlig ränta på premierna. Du måste veta hur mycket du måste betala tillsammans med de förfallodagar. Detta är det viktigaste och du måste få det klart innan handen.

Fem. När går din politik?
Du ska veta när din politik börjar och när den slutar. Kontrollera om din politik ger en frist. Vissa förnybara politik erbjuder en frist på 31 dagar efter utgångsdatum. Du måste skaffa dig tydligt i denna fråga.

6. Vilken förändring av planen bestämmelse har policyn?
Det finns klausuler som gör att du kan byta till en hög premie politik under livstiden för din plan. Du måste veta om din politik ger denna klausul och du måste också veta vilka kriterier för det.

7. Hur hävdar du din politik och är er politik förnyas?
Du måste veta hur man ska hävda er politik. För detta kontaktpersonen eller agentur måste tydligt anges i dokumentet tillsammans med de nödvändiga riktlinjerna. Du måste också veta på vilka grunder bolaget kan neka din ansökan. Policy förnya förmåga är en annan sak som är mycket viktigt för dig att veta. Du måste känna till kriterierna för förnyelse. Se till att denna klausul tydligt anges i er politik.

Få alla dina tvivel skingras innan du köper en politik. Du vill ha en trygg och säker framtid för din familj, och för att du ska förstå er politik ordentligt.