spara pengar denna jul med värdepappersfonder och våra pengar tips att spara

I en värld som fortfarande skakas av lågkonjunkturen och den globala ekonomiska kris ditt fokus bör ligga på att spara och investera så mycket du kan och undvika skulder. Denna julen, inte tillåter dig själv att frestas till att spendera dina surt förvärvade pengar på onödiga presenter och undvika kreditkort utgifterna till varje pris. Läs vidare för våra festliga rädda säsongen pengar tips och stuva del av de pengar du har sparat i investeringsinstrument som värdepappersfonder.

Spara pengar den här julen är inte svårt, det tar bara lite planering och kanske lite extra arbete. Här är våra bästa tips:

• Börja spara till jul så tidigt som möjligt och lägga undan en liten summa pengar varje månad mot gåvor och julmat

• Gör upp en budget: räkna ut hur mycket du vill spendera på presenter och anslå ett belopp för varje person

• Om det finns en massa barn i din familj överväga en Secret Santa: sätta namnen på alla barnen i en hatt och låt varje familjemedlem eller familjen rita namnet på ett barn från hatten. Du kommer då bara behöva köpa en present till barnet och inte för varje barn i familjen. Du kan använda samma idé för hela familjen, inte bara barnen

• Håll utkik efter specialerbjudanden från återförsäljare

• När du går ut shopping ta med bara de pengar du har tilldelats och lämna dina kort hemma

• Överväg hemlagade gåvor. Till exempel, om du är en wizz i cookies kök baka och tårtor som gåvor

• Ge en tjänst som en gåva. Leta efter en väns husdjur medan de är på semester, ge en familjemedlem en massage eller laga någon deras favorit måltid

• Skicka e-kort istället för julkort och spara på porto och kostnader för kort

• Spendera inte i onödan på julpynt eller extravaganta måltider. Kom ihåg att julen handlar om familj, nöje och semester och inte om vem som har de högsta julgranar eller vem tjänade en åtta rätters middag.

Och nu ett sista ord för rådgivning. Om du letar efter ett sätt att investera de pengar du har sparat överväga värdepappersfonder. Aktiefonder är en stor investering alternativ eftersom du kan investera dina pengar på lokala och internationella börserna utan expertkunskaper och med relativt små mängder av pengar. Detta beror på att dina pengar är samman tillsammans med medel från andra investerare och dina investeringar hanteras av erfarna fondförvaltare.

Denna jul, köpa dig en present. Investera i fonder och investera i din ekonomiska framtid.