new york partnerprogram för långvård

New Yorks Partnership Program för Long Term Care är ett samarbete mellan privata försäkringsbolag och Medicaid för att finansiera långsiktig vård för medborgarna i staten. Det är ett program som kombinerar omsorg försäkring och Medicaid förlängd räckvidd som hjälper invånarna att ekonomiskt förbereda sig för möjligheten av att behöva vård sjukhem, hemvård eller hjälpta tjänster levande i framtiden.

Ett annat syfte med partnerskapet är att skydda försäkringstagarens personliga resurser genom att försäkra sig mot framtida katastrofala kostnader för långtidsvård. Den rätt till Medicaid förlängd räckvidd baseras på tid och de personer, som köper partnerskap politik, efteråt använda fördelarna enligt villkoren för programmet, inklusive tiden kraven, kan ansöka om Medicaid förlängd räckvidd.

Två huvudtyper av politik som erbjuds i New York är dollar för dollar Asset Protection och Total Asset Protection. Dollar för skydd dollar tillgång politik tillåter försäkringstagarna att upprätta tillgång skydd bygger på belopp som betalas ut från politiken när de ansöker om Medicaid förlängd räckvidd.

Total Asset Protection politik å andra sidan, tillåter försäkringstagarna att skydda alla sina tillgångar när de ansöker om Medicaid förlängd räckvidd. Enligt denna plan, kan den försäkrade sälja, överlåta, och spendera resurser före, under, och efter att ha sökt Medicaid förlängd räckvidd utan att påverka hans rätt till Medicaid så länge han använde upp försäkringsperioden minsta varaktighet.

Mycket viktiga fördelar den politik måste täcka inkluderar:

Inflationen skydd av 5% förvärras årligen – Detta utfärdas till försäkringstagarna i åldern 79 och under och blir frivilligt för personer i åldrarna 80 och uppåt.

Garanterat Förnybar – Om försäkringstagaren vill förnya en politik, kan hans försäkringsbolag inte sjunka så länge han betalar premien i tid och gör inga ändringar i bestämmelsen.

Partnerskap oberoende bedömning Benefit – Denna täckning kan försäkringstagare som nekas av deras partnerskap försäkringsbolag av förmåner (pga underlåtenhet att uppfylla funktionshinder normer) att begära en oberoende granskning av New York State Partnership kontor.

Alternate vårdnivå – Dessa är i sluten vård som mottagits på ett sjukhus i väntan på att placeras i ett vårdhem, eller i väntan på åtgärder för hemvård.

Care management – Denna förmån har minst två konsultationer per kalenderår, som är ett ansikte mot ansikte vård management konsultation görs av oberoende sjukvårdspersonal grunden gjort för att utvärdera de tjänster som en försäkringstagare och ge rekommendationer för att optimera utnyttjandet av försäkringsförmåner.