hur man följa sjukförsäkring mandat när du är arbetslös

Det verkar absurt: att behöva köpa något när du inte har inkomst att göra det. Dock kan det vara fallet enligt vårdreformen. Den individuella mandat har varit mycket kontroversiellt, men lite har sagts om dess inverkan på de arbetslösa.

Man skulle kunna tro att det skulle finnas ett undantag för dem som för närvarande inte har ett jobb. Det skulle vara felaktig. Enligt lagen, kommer nästan alla att behöva ha försäkring vid 2014, oavsett arbetets status.

Det finns dock flera lösningar. Eftersom straffet för att vara frivilligt oförsäkrade bedöms på din årliga självdeklarationen, kommer en person som inte omfattas av det om de faller under inlämning tröskeln. Med andra ord, är hans eller hennes inkomst så lågt att IRS inte kräver dem att lämna in en retur. För närvarande är det anses vara en årlig inkomst på eller under $ 9350. Med de väsentliga kostnader för mat och boende, är det orättvist att förvänta sig dem långt under fattigdomsgränsen att köpa sjukförsäkring.

Även om du tjänat en något högre inkomst, finns det fortfarande en chans att undvika straff. Om du kan bevisa att den billigaste planen på prisvärda utbyte sjukförsäkring marknader kostar mer än åtta procent av din årsinkomst innan att förlora ditt jobb, kommer du att undantas från uppdraget.

Det finns andra sätt att följa med sjukförsäkring reformen lag mandat. Medicaid berättigande kommer att utökas till vuxna som gör upp till 133 procent av den federala fattigdomsgränsen, vilket var $ 14.400 under 2009. I så fall kommer regeringen att helt täcker dina premier sjukförsäkring.

Subventioner är också tillgängliga via börserna. Om du är arbetslös, kommer din rätt till dessa subventioner skall grundas på en uppskattning av hushållens inkomster för det kommande året, med förlusten av din inkomst i beaktande. Det är en förändring från den normala processen, vilka domare en persons behörighet genom förra årets hushållens inkomster, som anges på deras senaste skattedeklaration. Den alternativa uppskattningen är särskilt användbart för dem som varit anställda i höga löner positioner som annars skulle ha varit berättigade enligt schablonberäkning. Med mer generösa subventioner, kan arbetslösa få betala lite eller ingen out-of-pocket kostnader för sina planer sjukförsäkring.