hemförsäkring – har du läst din

I kanske vad som skall betraktas som en oroande rapport från Tesco, har man konstaterat att 34% av människor aldrig har läst sina styrdokument.

I tidigare artiklar jag har skrivit på vissa frågor med anknytning till detta område, såsom täckning av trädgården innehållet. Detta är ett annat område som blottad under vissa politikområden.
Det är oerhört viktigt att veta vad du får när du ansöker om bidrag, som med någon försäkring.

Ännu mer oroande, är det sagt att en massiv 41% av människor är omedvetna om de maximala innehållet täcka av deras hem. Detta är verkligen chockerande nyheter eftersom detta är kanske en av de viktigaste områdena att bostadspriserna inurance politik anges att täcka.

Följande statistik är kanske ännu mer otroligt, en ganska stor 36% av människor inte vet om deras hemförsäkring politik enskild gräns kommer att erbjuda samma nivå av skydd som krävs för att ersätta en högt värderad objekt.

Det finns många faktorer att tänka på när de ansöker om er politik, här är bara några av dem, Kontrollera trädgård lock ingår, kontrollera din maximala innehåll lock (beräkna kostnaden för byte av dina ägodelar innan handen, inte lämna det åt slumpen) , ta reda på den högsta nivån av skydd för ett enskilt objekt, såsom smycken (ta ut extra skydd vid behov på dessa poster). Vissa politikområden erbjuda skydd för bärbara objekt, till exempel MP3-spelare, kontrollera om detta användbara eventualitet ingår. Kom ihåg att kontrollera vilka säkerhetsnivåer bolaget väntar på din fastighet, många företag kräver extra låsbultar ska placeras på fönster och dörrar och en del kommer att minska din premie om du har ett godkänt larmsystem. Kom ihåg, är försäkring en fråga om riskbedömning, minskar risken för att ditt hem är uppdelat i och här ska visa direkt korrelation i din premie pris. Var medveten om att bara ha ett larmsystem är inte tillräckligt, det bör fullt fungerande och måste ställas in varje gång du lämnar huset. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i er politik leverantör inte betala ut.

Om du vill använda en skrämseltaktik, som jag ber om ursäkt eftersom jag anser att det är nödvändigt i detta fall, Det har uppskattats att 6 miljoner hushåll är i riskzonen från att förlora allt som de inte har skydd på en tillräckligt hög nivå eller helt enkelt inte har lock på plats alls. Har du råd att ha detta hända dig?

Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att kontrollera en framåtblickande politik detaljer när förnya din försäkring. Självklart bör du sträva efter att få en billig offert hemförsäkring när du söker, “men” och detta är ett stort “men”, det ska alltid omfatta alla de viktiga områden du letar efter, och ge skydd på en nivå som du är nöjd med . Se alltid till att du läser din politik på nätet, eller vid mottagandet av den och fråga något du är osäker eller missnöjda. Detta är den gyllene regeln och efter allt du inte kan slå sinnesfrid kan du?