fördelar och nackdelar med sjukförsäkring

Sjukförsäkringen är ofta ett kontroversiellt ämne i Storbritannien på grund av NHS reformer. Här tittar vi på de fördelar och nackdelar med denna typ av politik och överväga om det verkligen är nödvändigt att ha medicinsk försäkringsskydd.

fördelar

Undvik köer för sjukvården: Sjukförsäkringen kan du undvika långa NHS väntelistor och visa en konsult på en tid som passar dig. Hellre än att stå i kö, kan du se en specialist på ditt val direkt.

Bo i ett privat rum: Med sjukförsäkring omfattas du för en vistelse på ett privat sjukhus, som har eget rum så att du kan återhämta sig i avskildhet. Det finns färre risker för superbugs i ett privat rum än på en vårdavdelning samt.

Tillgång till nya läkemedel och behandlingar: Beroende på er politik, kan du få tillgång till licensierade läkemedel och behandlingar som inte är godkända för användning på NHS. Detta inkluderar saker som cancerläkemedel och nya kirurgiska tekniker.

Kontinuitet i vården: Hellre än att se olika konsulter från en dag till nästa du kommer att kunna välja vem du behandlas med och förbli i sin vård.

Extra fördelar: De flesta försäkringsbolag är angelägna om att behålla sina kunder nöjda och friska, så erbjuda rabatterade hälsokontroller och gymmedlemskap så att du förblir i toppskick.

nackdelar

Befintliga villkor omfattas inte: Du kommer inte att kunna få täckning för villkor du har drabbats under de senaste fem åren om du går rådgivning, symptom och behandling gratis för två kontinuerliga år efter att ha tagit ut politiken.

Kroniska sjukdomar omfattas inte: Kroniska sjukdomar som diabetes kommer inte att omfattas, eftersom de kräver kontinuerlig behandling och omsorg.

Gränser: Beroende på vilken politik man väljer kan det finnas begränsningar för hur mycket täckning du kan få för ett visst tillstånd, eller hur länge. Om du går över dessa gränser kan du behöva uppfylla de återstående kostnaderna själv.

Kostnad: Privat sjukförsäkring är inte den billigaste typen av försäkring på marknaden. Däremot kan kostnaderna sänkas om du väljer ett rabattsystem som överskott, eller ens genom att minska mängden av locket du har.

Ingen akutvård: Privat sjukförsäkring erbjuder inte täckning för undantagsförhållanden så du kommer att behöva använda NHS Olycksfallsmedicin tills du är stabiliserade.

Så där har vi det-och nackdelar! Det är upp till dig att väga för-och nackdelar nu.