vad är en livförsäkring lån

Permanent livförsäkringar kommer att samlas en kontant värde och dessa pengar kan lånas för att tillgodose akuta behov. Detta kan vara en verklig fördel för livförsäkring eller det kan få allvarliga konsekvenser.

Det primära syftet med livförsäkring är att ge ekonomisk trygghet till dina anhöriga i händelse av din död. Under senare år har Livförsäkring utvecklat flera sekundära ändamål som sparande, investeringar och skatt fordon uppskov. Permanent livförsäkringar få ett kontant värde eftersom tiden går och lån kan göras mot denna kontant värde. Den kontanta värdet i politiken är faktiskt inte vad som ges till dig när du lånar mot det. Det återstår fortfarande i ditt konto och din livförsäkring är i kraft.

Den kontanta värdet verkar faktiskt som säkerhet mot lånet. Detta verkar vara en bra sak. Du får pengar och din täckning förblir intakt. I många fall återbetalning bestämmelserna är mycket liberal. Det är verkligen den ränta på lån som måste betalas tillbaka årligen. Återbetalningen av lånet i sig kan ofta skjutas upp till ett senare datum och därefter återbetalas på ett sätt som inte stam dina ekonomiska resurser onödan. Allt som allt verkar det som en ganska bra affär.

Det är en bra affär, men det finns några fallgropar. I de flesta fall kommer hela lånet dras av från din död fördel om du råkar dö innan lånet återbetalas. Detta kan resultera i att din mottagare av mycket mindre än du planerat på dem att få och kanske mindre än deras faktiska behov. Du bör också vara oförmögen att betala den årliga räntan, läggs den till lånet balans. Detta ökar intresset under nästa period och reducerar ytterligare dödsfall.

Vissa strategier är uppbyggda så att vinsten används för att betala premier. Det är möjligt att lånet och ränta så kanske minska resultat att de kommer att vara tillräckliga för att täcka premier. Detta kommer att innebära att du kommer att få betala dem ur fickan på en gång när du försöker att undvika extra kostnader. Om du av någon anledning, bör du vara oförmögen att återbetala lånet resulterar i ett förlopp er politik, du inte bara förlora din täckning, men är föremål för beskattning på någon förutbetalda intäkter.

Dessa fallgropar inte nödvändigtvis betyda att Livförsäkringen lån är en dålig idé. De kan tjäna ett värdefullt syfte under tider då extra kapital behövs såsom att betala för college undervisning eller finansiera en pension konto. Hemligheten är att se till att du förstår konsekvenserna av lånet och alla bestämmelser. Din försäkringsagent kan ge en policy Illustration som kommer detalj effekterna av lånet på din död nytta.