Indiana långvård partnerprogram

Den Indiana Long Term Care Insurance Program (ILTCIP) är ett innovativt partnerskap mellan staten Indiana och privata långvård försäkringsbolag. Staten har tagit täten för att utveckla medel för sina invånare att skydda tillgångar mot de stigande kostnaderna för långtidsvård.

Dess Partnerskap Programmet skapades enbart med syfte att ge ett incitament till invånare med att uppmuntra dem att köpa långsiktig vård försäkring för att planera för deras behov av vård i framtiden. Och, är det program som utvecklats med en mycket unik funktion betecknas som “Medicaid Asset Protection”.

Denna speciella funktion ger ekonomiskt skydd för tillgångar om en försäkrad måste gälla för Medicaid för långa tjänster omsorg. Det anses som ett statligt mervärde och inte lägga till kostnaden för politiken.

Med Indiana Medicaid Asset Protection, är ett minimum av $ 1 av tillgång skydd tjänat för varje $ 1 som används under ett partnerskap politik. Det tillåter individer att skydda samtliga tillgångar från det erforderliga Medicaid spendera ner om personen köper en minsta täckning som krävs av staten. Den finns i två typer nämligen, Total och Dollar för dollar skydd.

“Total tillgång skydd” innebär att alla dina tillgångar kommer att beaktas under Indiana Medicaid berättigande process, bör du välja att ansöka om hjälp från Indiana Medicaid.

Medan, “Dollar för dollar tillgång skydd,” innebär att du kommer att få behålla en krona av dina tillgångar för varje en dollar av förmåner som används i ditt partnerskap politik. Dock kommer resterande tillgångar beaktas vid Indiana Medicaid berättigande process.

Däremot skyddar partnerprogram endast tillgångar, men inte intäkter. Således anser Medicaid inkomster den enskilde får vid avgörandet för Medicaid förmåner. Resultatet inkluderar ränta och utdelning oavsett om de vidtas direkt eller återinvesteras. Den innehåller även sociala förmåner, pensioner, och minsta distributioner från pension konton.

I fråga om skatteförmåner, betalat premien för en kvalificerad policy är avdragsgill på Indiana självdeklaration. Och, måste en annan bestämmelse förpliktade politik erbjuder täckning med är inflationen skydd. Programmet kräver att dagpenningen samt politikens maximal nytta att öka i en sammansatt nuvarande nivån på 5% per år. Detta kommer att ge ett visst skydd mot framtida ökningar av kostnaderna för vården.

Dessutom kräver programmet också nytta triggers och definitioner. Partnerskapet policy kan antingen vara “heltäckande”, innebörd ger ersättning för hemvård och för erhållna tjänster medan du stanna hemma, eller “långvård anläggning”, ger fördelar för institutionsvård bara.