hur man betalar för sjukförsäkring

När det gäller sjukförsäkring, många människor inte exakt vet allt som finns att veta om ämnet. Det bara självklart, det är inte något som är lätt att förstå på grund av dess komplexitet. Till exempel, när du besöker läkaren kan du bli ombedd att betala något som kallas “co-pay”, och andra gånger du kanske inte behöver göra något alls beroende på din plan. Låt oss titta på några av de sätt som sjukförsäkringen betalas för.

Ofta kommer din arbetsgivare sponsrar din försäkring och du har bara att betala vad som kallas en “co-pay” eller co betalning. Det co-pay är ett fast belopp som bestäms av ditt försäkringsbolag när du tar emot tjänster som omfattas. Detta är en betydligt mindre avgift än vad du skulle betala utan co-pay. Många företag erbjuder denna typ av betalning alternativ eftersom det är lättare för den anställde att betala på detta sätt.

Du kan överväga att öppna en så kallad en Healthcare sparkonto (HSA). Detta kommer att försäkra att du alltid har en plats där för att hämta betalningar för olika sjukvårdskostnader. HSA är en pre-skatt sparkonto där en del av din före skatt, bestäms av dig, är insatta på ett konto automatiskt. Eftersom detta konto kommer från din lön före skatt, det betyder att det kommer att sänka din totala beskattningsbara inkomsten. Detta innebär att du sparar pengar i form av skatter och spara massor av pengar till din totala vårdkostnader.

För vissa funktionshindrade individer och de över 65 års ålder, är Medicare också ett annat sätt att betala för sjukförsäkring. Även om de inte kommer att betala alla dina sjukvårdskostnader, kommer de att betala för de flesta av dem. Medicare, dock inte omfattar receptbelagda läkemedel och vårdhem. Det är viktigt att du kontrollerar de olika typer av begränsningar som kan gälla. Det finns billiga receptbelagda rabattkort som har visat för att rädda människor som behöver dyra mediciner regelbundet över 50% av vad de skulle ha fått betala utan någon sjukvård.

Att betala för sjukförsäkring behöver inte vara komplicerat, så länge som du förstår precis vad som händer i fråga om var du står med din plan. Diskutera alla frågor du kan ha om planen innan till ett. Medan en plan kan vara rätt för många människor, betyder inte alltid betyda att det kommer att passa dina specifika behov.