problem när du ska hyra en bil

Vid en eller annan gång, har vi promenerade in i en bil hyra kontor och träffade en av räknaren personal på ett uppdrag att svårt att sälja försäkringar. Det är som en reflexmässig reaktion. Se kund, sälja tilläggsförsäkring. Det vanligaste tillägget heter förlust skador avstående (LDW) och som allvarligt kan öka din dagliga takt. Så vad är detta mysterium produkt och bör vi tänka på att köpa det? Nåväl, låt oss börja med några av grunderna. LDW är en typ av get-out-of-jail-free-kort, som täcker dig om du sätter en buckla i kroppen arbeta eller köra bil från en klippa. Oavsett vad som händer, du är utanför den finansiella kroken. De flesta människor äger en bil av sina egna, har en försäkring, och arbeta utifrån detta kommer att täcka dem när man kör en hyra. Men $ 64.000 frågan är vad täcker du föra över. Låt oss börja med de självrisker. För att få lägsta möjliga premie på den vanliga politiken, de flesta människor väljer den högsta avdragsgilla. De räkna de är försiktiga förare och har råd att själv försäkra den första $ 1.000 av skador. Utom detta inte helt fyrkantig med prispolitik uthyrningsföretag. De flesta verkar ha internt organ butiker som betalar högsta hastighet för reparation personal eller använda de dyraste oberoende. Även om du kanske köpa den billigaste möjliga reservdelar, kommer din faktura från uthyrning företaget kommit in i den övre änden av förväntningar och lägg på den fruktade “förlust av användning” laddning. Detta är deras uppskattning av den dagliga utebliven vinst till följd av att inte ha bilen finns att hyra. Och gissa vad. Biluthyraren känns inte under någon press att få bilen tillbaka på vägen. Plötsligt har din självrisk borta och du hittar din egen politik inte täcker förlust av användning avgift.

Men du fortfarande inte panik eftersom du kommer ihåg ditt kreditkortsföretag erbjuder någon form av back-up försäkring. Nu är det dags att läsa allt det finstilta, dvs innan du hyr bil. Villkoren faller ofta in i den så kallade sekundära försäkringsmarknaden. I teorin, omfattar detta dig för dessa yrkanden inte täcks av din egen bilförsäkring. Utom världen verkar aldrig fungera riktigt hur du förväntar dig. Det som fungerar på guld och platina kort kanske inte fungerar på andra.

Bilförsäkringar är aldrig en exakt vetenskap, men det finns en eller två enkla regler. Om du bara hyra för en eller två dagar, är det förmodligen bättre att köpa LDW eftersom varje påstående du gör inte dyker upp på din egen politik och du undviker någon premie vandring. Men det kommer en punkt när dagskursen är alltför stor hit. Nu du är spelberoende att du inte kommer att ha en olycka som tar hyra bil av vägen under en lång tid. Verkligheten är dagskursen för förlust av användning sannolikt inte kommer att falla under din egen auto försäkring och får inte falla under kreditkortet sekundärt skydd. Så se bara till att du bara har mindre olyckor.