pengar att spara tips för backpackers

Nästan per definition backpackers reser på begränsade medel. Du kommer utan tvekan letar efter sätt att hålla kostnaderna nere och spara pengar varhelst och närhelst det är möjligt. Här är några tips som kan dig längs din väg.

Om du fortfarande är i heltid för att ha ett universitet antagningsbesked, sedan skaffa dig en International Student Identity Card (ISIC). Dessa är giltiga i 120 länder är berättigar dig till över 40,000 rabatter globalt. Om du har examen, men är den ungdomliga sidan 26, sedan få ett internationellt kort Youth Travel, vilket är ungefär samma som i ISIC-kort. Dessa är giltiga i många vandrarhem, på transporter och på Internetkaféer.

Trots försäkringar kan verka som ett slöseri med pengar, kommer det att kosta dig en ansenlig mängd mer om du har en olycka utan försäkring. Egentligen bör du hoppas på det bästa men förbereda sig för det värsta.

Köpa toalettartiklar på din destination kommer att spara pengar och värdefull bagageutrymme på flygplatsen. Schampo och balsam etc är tunga och vi kan alla göra med lite extra vikt ersättning vid incheckningen.

Skär ut mitten-mannen och spara pengar genom att ordna dina turer och boende lokalt. Du kommer också att kunna förhandla fram bättre avtal ansikte mot ansikte.

Organiserade turer är ett bra alternativ när du reser ensam och du inte talar språket. Men lita inte på dem för mycket. Du kommer att flyga genom många platser som du kanske vill spendera mer tid och det kommer att finnas vissa människor som du kommer att missa helt. Att gå i din egen takt är ett mycket bättre alternativ som kommer att spara pengar, och i slutändan kommer att vara mer givande om lite mer utmanande.

Transport kan stora en av de största utgifterna när du reser runt så mycket så att användningen av kollektivtrafik när du kan. Lokala bussar kan verka skrämmande men de är oftast det billigaste alternativet och ger dig en verklig inblick i det land du ska resa i. Kom bara ihåg att hålla ett vakande öga på dina tillhörigheter.

Det finns vissa situationer men när transporten bör bokas i förväg såsom tågbiljetter i Europa. Om du vet att dina datum runt en månad i förväg (osannolikt men möjligt) kan du få större rabatter och större urval av restider.

Bry dig inte om att köpa material att läsa när du är på resande fot. Håll utkik efter vandrarhem som har boken utbyte där du kan byta dina beläst kopia av den senaste Paulo Cohelo med en lika slitna Nick Hornby.