försäkring ränta metoder

Priset på försäkringen beror ytterst på att risken försäkringsgivaren tar på på uppdrag av kunden. Enkelt uttryckt är detta beroende på risken för den försäkrade händelsen inträffar, och den troliga kostnaden för utfallet. Sättet försäkringsgivare beräkna denna risk, och kvantifiera mängden av premien, är genom användning av så kallad aktuariell vetenskap. Använda viss sannolikhet och statistiska matematiska modeller, kan försäkringsbolaget förutsäga med en rimlig grad av exakthet, den ungefärliga kostnaden för framtida krav.

Till exempel, om man antar en någon vill försäkra sina $ 100.000 hem mot brand. För argument skull, låt oss anta att 1 på 1000 bostäder i detta område bränna ner varje år. Detta skulle innebära att bara för att gå jämnt upp, på den matematiska modellen, skulle försäkringsbolaget måste ta ut $ 100 per år för bidraget. Vad försäkringsbolaget kommer i själva verket gör är betalt något mer än $ 100, säger $ 120. Denna extra $ 20 att täcka omkostnaderna för försäkringsbolagets verksamhet. Det kommer även att omfatta ett belopp för vinst av försäkringsbolaget. Det enda andra sättet försäkringsbolaget genererar vinst är genom att investera alla politiska premier den är betald. På så sätt, alla premier tjäna ränta eller avkastning, medan de är i besittning av försäkringsbolaget. Även om denna metod utgör en betydande inkomstkälla för försäkringsbolaget, gör de flesta av försäkringsbolagets medel kommer faktiskt från betalning av premier.

Det har hävdats att de som betalar premier och behöver inte göra anspråk förlorar genom att effektivt slösa sin outnyttjade premien. I denna mening, kan försäkringsbranschen inte hållas att producera någon nettovinst för samhället, och därmed de enorma vinster de genererar är obefogad. Försvarare av försäkringsbolag hävdar dock att den sinnesfrid som de erbjuder alla sina kunder är en betydande samhällsnytta som de tillhandahåller. Helt enkelt att veta att du kommer att kompenseras om katastrofen slår du är värt något för människor, även om katastrofen aldrig slår.

De medel försäkringsbolaget innehar, från premier som inte har sökts utbetalningar, kallas dess flottör. Enorma vinster kan genereras från flottören ensam. Även förluster är lika möjligt som vinster med alla investeringar, de vinster från flottar försäkringsbolag, för de fem år som slutar 2003, var $ 68400000000. Under samma period betalade försäkringsbolagen ut $ 142.300.000.000 i försäkringsfordringar. Vissa tror inte att försäkringsbranschen kommer att kunna upprätthålla sig för alltid på vinsten av flottören och så förutspår stora premie stiger för framtiden.