är rumskompis försäkring rätt för dig

I en värld av lägenheten hyra, är det mer än vanligt att hitta mer än en person att dela en hyrd hem. Detta är ett av de vanligaste sätten att kompensera kostnaderna för hyra, särskilt för unga vuxna och studenter. Däremot kan förekomsten av rumskamrater orsaka en hel del problem. Förutom frågor som rör helt enkelt komma överens, uppstår frågan om försäkringen oundvikligen.

Att dela räkningar är vad som har rumskamrater handlar om. Du dela hyran, verktyg, kabel räkningen och mer. Men när det kommer till dina hyresgäster försäkring, kan du inte dela på notan. Rumskamrat försäkring behov är mycket olika när det gäller att skydda alla objekt i din lägenhet. Vad bör du veta om hyresgäster försäkring?

Först, är hyresgäster försäkring avsedd att skydda enbart dina ägodelar. Därför, om hälften av de möbler och föremål i din lägenhet ägs av din rumskompis, kommer de inte att skyddas av försäkring i händelse av en katastrof. Detta kan komma som något av en chock för många hyresgäster, även om den inte borde. Försäkringar är ofta enda persons handlingar och hyresgäster försäkring är inte annorlunda.

Naturligtvis finns det många andra anledningar att kolla in rumskompis försäkring för hyresgäster. Anta din rumskompis har vissa mycket dyra ägodelar. Kanske hon äger släktklenod smycken, eller han äger några high-end elektronik. Att täcka kostnaderna för dessa poster är inte billigt. Om du har mindre dyra saker, varför ska du förväntas betala för en dyrare försäkring? Att ha en egen hyresgäster försäkring är det bästa att göra i en situation där rumskamrater är inblandade.

Men tänk på att du kommer att hitta några försäkringsbolag som erbjuder planer rumskompis försäkring. Dessa planer är planer som syftar till att täcka två eller flera människor som lever tillsammans, och deras tillhörigheter. Om din kamrat köper en ny, dyr post, kan du förvänta dig verkligen dina priser att gå upp. Eftersom du delar räkningen, då du kommer att få betala din del av det nya beloppet, trots att politik är att skydda ett nytt inköp för din rumskompis, inte en av dina tillhörigheter.

Dessa är bara några av de frågor som du hittar när man överväger planer rumskompis försäkring för hyresgäster. Hålla din egen politik är den bästa idén. Om du väljer en kombinerad plan vara mycket försiktig.