bilförsäkring och kör övertygelser

Du är enligt lag skyldig att vara ärlig med ditt försäkringsbolag om eventuella kör övertygelser. Din körning historia kommer att beaktas när bidraget beräknas, och det är troligt att du kommer att få betala en hel del mer om du har dömts under de senaste fem åren eftersom du kommer ses som löper större risk för påstå eller orsaka en olycka.

Trafikbrott i Storbritannien straffas genom att sätta poäng på din licens, böter, körförbud och även frihetsstraff. När du först får din licens är det rent, vilket betyder att den inte har några poäng. Eventuella brott som lägger poäng kommer att påverka din försäkringspremie. Mindre trafikbrott som parkeringsböter leder normalt inte till poäng och kommer inte att påverka din premie.

Den typ av övertygelse och din totala personliga profil, särskilt din ålder, kommer att göra en skillnad för priset av politiken. Till exempel kommer ett rattfylleri övertygelse lägga till mer till kostnaden för er politik än en fortkörning brott.

Det är inte bara farligt och olagligt att bryta den drivande lagen, men om du ertappas konsekvenserna kan påverka dig längre än ett eventuellt förbud, och ökning av din bilförsäkring pris kan kosta dig mer än böter. Vissa försäkringspremier blivit så dyra att de flesta människor med övertygelser effektivt hindras från att få försäkring, och vissa företag kommer att neka dig helt och hållet.

Den goda nyheten är att du bara måste lämna information om dina domar för fem år, så efter att tiden dina försäkringspremier bör komma ner igen. Låt dig inte frestas att dölja en övertygelse inom de fem år dock, eftersom det skulle betyda att bryta återanpassning av brottslingar Act 1974.

Din försäkring kan ogiltigförklaras och du kan vara i trubbel med lagen om du misslyckas med att lämna ut din övertygelse. Annars kan försäkringsbolaget vägra att betala ut för alla anspråk förrän du betalar dem den extra du skulle ha debiterats, om du hade berättat för dem om din körning övertygelse.

Det finns företag som är specialiserade på förare med register problem track inklusive kör övertygelser, så om du verkligen behöver för att vara tillbaka på vägen, butiken runt. Det säger sig självt att om du får en annan övertygelse, kommer dina försäkringspremier skjuta i höjden och du kan stängas ner helt, så vara på din bästa beteende.

Glöm inte att köra utan försäkring är i sig ett brott, och kan få dig en fin och punkter på din licens eller ens ett förbud. Låt inte din försäkring förfaller, för om det parkerade på en allmän väg, kan du hamna i trubbel för att vara oförsäkrade även om du inte köra bilen under den oförsäkrade perioden.