stänga av telefonen för att sänka din olycksfrekvens

För att hitta en hel del på din van försäkring bör du se till att du kör så säkert som möjligt för att skydda din säkerhet och undvika att utfärdas straffpoäng. Förarna har fått en ny påminnelse om att följa mobiltelefon regler som har införts under de senaste åren. Europeiska unionen införde lagstiftning för att förbättra säkerheten för förarna och minska antalet trafikolyckor.

Dock såg Royal Society för förebyggande av olyckor nyligen passa att påminna bilister om de skärpta reglerna så att de inte glider in i dåliga vanor. Chansen att du har en olycka när du kör din van är fyra gånger mer sannolikt om du är i telefon, jämfört med någon som inte upplever distraktion talar i en mobiltelefon med sig. Ytterligare en studie av den brittiska regeringen avslöjade uppseendeväckande resultat som bilister som använder mobiler var sämre förare än de som definieras som berusad. Bilister har också varnat för att handsfree-enheter levereras med anslutna faror, även om du inte skulle kunna bryta mot lagen för att använda en.

Samhället har manade till försiktighet vid användning av Bluetooth när du kör som din koncentration kan fortfarande påverkas av en konversation. Ita McErlean, från samhället, förklarade de enorma konsekvenser som pratar i telefon kan ha på körningen.

“Detta är på grund av distraktion av telefonsamtal, vilket kan orsaka drivrutiner till bakluckan, väver omkring på vägen och variera sin snabbhet,” sade hon. “Även om lagen uttryckligen omfattar handhållna mobiler, forskning som innebär att det är fel att påstå att använda en handsfree-enhet är säker.”

Antalet straffpoäng som kan utfärdas av polisen har ökat under senare år som reglerna har skärpts. Nu brittiska förare får tre straffpoäng på sin licens och en £ 60 böter, vilket väsentligt kan ökas om ärendet går till domstol. Trots detta, sifferuppgifter av vilka? Tidningen visar att cirka 36 procent av bilisterna uppger att de har använt sina telefoner nyligen, medan 93 procent rapporten ser andra förare använder dem.

Förutom att sätta sig själva och säkerheten för andra förare i riskzonen, förare med straffpoäng är också sannolikt att uppleva en stor ökning i deras bil försäkringspremier. Ju mer riskfylld en drivrutin ses av en försäkringsgivare desto högre deras bidrag kommer att vara, med några företag avslöjar att de höjer sin politiska priset med en tredjedel för bilister med mobiltelefon straff.