prisvärda sjukförsäkring i Texas – låginkomsttagare lösningar

Tre av fyra Texans har någon form av vård täckning. Prisvärda sjukförsäkring i Texas finns i många former, inklusive grupp planer, individuella planer och genom flera statliga och federalt finansierade program. Koncernen täckning erbjuds av arbetsgivare, organisationer och föreningar är den mest prisvärda. Texans utan tillgång till grupp täckning som inte har råd potentiellt kostsamma enskilda täckning kan vara berättigade till sjukvårdsförmåner genom Texas Insurance Pool. Medicinska kostnader för barn omfattas av Barnens Health Insurance Program (chip) och kvinnor med låga inkomster kan få screening genom Texas bröst-och livmoderhalscancer Control Program.

Poolen täcker kostnader för vård för invånare som har nekats prisvärda sjukförsäkring i Texas på grund av sitt hälsotillstånd, inklusive personer som diagnostiserats med allvarliga sjukdomar såsom aids eller cancer. Poolen är endast tillgänglig för Texas invånare som inte har någon annan aktuell täckning, har uttömt alla andra källor för täckning inklusive COBRA, och är inte berättigade till någon annan grupp sjukvård plan, inklusive Medicare eller Medicaid. Pool täckning finns för en hel familj så länge som en person i familjen kvalificerar. De som berättigade till federala HCTC är berättigade att köpa pool täckning för sig själva och sina familjer.

CHIP erbjuder prisvärda sjukförsäkring i Texas för barn i åldern 19 och under i familjer med låga inkomster som definieras av federal fattigdomen. CHIP förmåner beror på familjens förmåga att betala och i vissa fall sjukvård tillhandahålls utan kostnad. CHIP ger omfattande täckning, inklusive vaccinationer, förebyggande väl barnomsorg, vård av läkare, sjuksköterskor och kliniker, labbtester, röntgen, receptbelagda läkemedel och utrustning, tandvård, ögonvård, mentalvårdstjänster och sjukhusvård. En 90-dagars karenstid får tillämpas, men vanligtvis kan hävas särskilt i fallet med ett barn vars förälder har förlorat sitt jobb och uttömt alla COBRA alternativ.

Prisvärda sjukförsäkring i Texas är tillgänglig för kvinnor med låga inkomster för rutinmässig screening genom Texas bröst-och livmoderhalscancer Control Program. För att vara berättigad till täckning, måste en kvinna vara en Texas bosatt med mycket begränsad eller ingen sjukförsäkring och icke stödberättigande för Medicaid eller Medicare. Prioritet för bröstcancer screening ges till kvinnor i åldern 50-64, medan prioritet för screening av livmoderhalscancer ges till de 18-64 som inte haft ett cellprov under de senaste fem åren. Föreställningar tillhandahålls utan kostnad eller för en nominell co-pay baserad på kvinnans förmåga att betala.