hela livförsäkring eller livförsäkring, som är rätt för dig

Att veta vilken typ av livförsäkring att få kan vara skrämmande och hotande för den genomsnittliga personen. Förstå grundläggande typer av försäkringsprodukter som finns där ute kan minska en del av denna oro. Hur kan du säga om du ska gå med en livförsäkring eller hela livförsäkring?

Term livförsäkring har i allmänhet lägre månatliga premier för de två. Du kan få högre täckning för en lägre månadsbetalning. Denna typ av försäkring är giltig endast under en viss tid eller tid, därav namnet. Du köper en livförsäkring för att täcka dig tills ungarna växer upp eller fram till pensionen eller för annat angivet tidsintervall. Om du inte gör några anspråk mot politiken, kommer du inte att få några förmåner från denna typ av försäkring under livet av politiken. Andra typer av försäkringar är sådär, exempel hemförsäkring och bilförsäkring.

Hela livförsäkring, å andra sidan ses som en typ av investering. En del av de pengar du betalar varje månad investeras i ett räntebärande konto eller investeringsinstrument därmed öka i värde över individens liv som köper denna typ av försäkring. Om du skulle avboka en hel livförsäkring, skulle försäkringsbolaget återvända till dig värdet av investeringen som tillkommit sedan du började politiken minus några avgifter. Ges tillräcklig tid, kan räntan på denna typ av politik växa ännu stor nog att täcka den månatliga premie som beror därmed potentiellt ger dig försäkring utan en månatlig kostnad.

Hur kan du säga vilken typ av livförsäkring är rätt för dig? Känna till några av de grundläggande fördelarna med varje innan du bestämmer dig. Term livförsäkring ger generellt lägre månatliga premier med högre total täckning. Med de pengar du sparar på den här typen av livförsäkring kontra hela livförsäkring, kan de flesta människor investerar fortfarande i andra saker som fonder, fastigheter eller aktiemarknaden och få lika bra eller bättre avkastning än investeringar i ett helt liv politiken. Många människor kommer att köpa hela livförsäkring för specifik skatt eller egendom ändamål planering.

Samtidigt veta dessa skillnader hjälper, skulle jag föreslå att du hittar dig själv en försäkringsagent du känner dig bekväm med och diskutera vilken försäkring plan är rätt för dig. Det finns inget substitut för en bra rådgivare vid navigering potentiellt komplicerade och svåra farvatten som livförsäkring.