grunderna i livförsäkring.

När du startar en familj, antar du vissa skyldigheter – som att titta ut för deras säkerhet och välbefinnande. Det är din plikt att ge trygghet till dem som är beroende av dig. Nu, när du växer upp, växer antalet anhöriga också. Dina föräldrar, släktingar, make, och då barnen – hålla alla tittar på dig för säkerheten. Dock ser livförsäkring att du lever upp till deras förväntningar även efter din död.

I grunden är livförsäkring en typ av politik som lovar en viss summa pengar till dina förmånstagare efter dig död. Du kan skriva in via ditt försäkringsbolag. Generellt namnger ena maken den andra maken eller barnen som stödmottagarna. Beroende på politiken av försäkringsbolaget måste du betala en viss summa pengar varje månad. Det belopp du måste betala som premien beror på din ålder, sjukdomshistoria, yrke, kön och andra faktorer.

Förutom denna generella versionen, det finns olika andra typer av livförsäkringar och var och en av dem har olika fördelar. I själva verket finns livförsäkringar som kan gynna din familj även när du är vid liv. Visst, de kan vara mycket användbart efter din pension.

När du börja tjäna, har du friheten att göra en massa saker med pengarna. Det finns bostäder att köpas, bilar som ska köras och så många andra saker. Dock är livförsäkring en absolut nödvändighet om du har ens en enda person att ta hand om dig. Det kan vara din make, din förälder, släkting, och ditt barn – varje organ som är beroende av dig. När allt är det ditt ansvar att ge dem trygghet. Dessutom är det en bra plan om dina 401K planer, sparande och pensioner är inte tillräckligt bra.

När det gäller typ av livförsäkring är berörda, det finns fyra olika typer av dem. Den första heter Term livförsäkring. Det är mest prisvärda och enklaste. Det tillkommer inte kontant värde och det är fast under en längre tid. Vad mer kan de förnyas. Den andra typen kallas Hela livförsäkring. Även om det liknar den första, gör det ge kontanter värde som är baserat på den skatt tidsförskjutning. Det är populärt eftersom det kontanta värdet är tillgänglig även innan din död.

Den tredje typen är Universal Life Insurance, som är en mycket flexibel planlösning. Det förräntas. Också det låter försäkringstagaren att justera dödsfallsersättning samt premie enligt den nuvarande livssituation. Du kan även hoppa betalningar, men detta belopp kommer att dras från ditt dödsfallskapital. Men, måste du täcka det minsta bidraget garanterade förskott.

Variabel livförsäkring är den fjärde typen av försäkring. Här kan du skapa ett band mellan den politiska och den finansiella marknaden. Här kan du bestämma hur pengarna ska investeras och om marknaden är bra din död nytta kommer att vara bra. Annars kommer det att gå ner.