är du laddas felaktigt

Att ha sjukförsäkring är ingen garanti att du inte kommer under faktureras. Många finner felaktigheter i de räkningar de får från sjukhus och vårdgivare. Problemet är mindre ovanligt än man tror. Det kunde vara slarv eller det kan betyda högra pratar inte med den vänstra handen. Sjukhus faktureringen ofta lämnar en hel del övrigt att önska, eftersom det finns så många inblandade i patientens vård. Men fel inträffar, och det är en bra idé att göra en rad för rad genomgång av din sjukhusräkning.

I ett aktuellt exempel, ett ungt par, hade han en läkare och hon en sjuksköterska, en dålig fakturering upplevelse. Mannen hade varit på sjukhus under en kort tid, och hustrun började att granska räkningen rad för rad. Hon upptäckte avgifter för att administrera ett läkemedel 7 gånger per dag, då det bara var föreskrivna 4 gånger per dag. Sjukhuset hade även gjort ett fel som orsakade hennes man att behöva stanna en extra dag. På grund av hennes omvårdnad bakgrund, visste hon att hon inte behövde betala för den extra dag på grund av ett medicinskt misstag. Hon fann också en avgift för $ 875 en drog som hon visste skulle vara runt $ 80. Någon placeras sannolikt en decimal på fel ställe. Sammantaget fann hon nästan $ 7000 av överpriser på räkningen.

Så några goda råd till alla är att be om en specificerad räkning och se till att du kolla igenom det noga. Om du inte vet mycket om dem, och sedan betala kontant och sitta ner med din läkare, inte faktureringsavdelning, att granska varje enskild avgift på din faktura och vad det innebär och ta anteckningar och ställa frågor. Ta reda på vad du faktureras för, och inte bara acceptera det till nominellt värde.

Det finns också resurser som du kan använda för att hjälpa dig att ta reda på mer information om din faktura, det finns förespråkare för patienterna finns och om du har problem att hantera ditt försäkringsbolag kan du kontakta försäkringsbolaget kommissionär i den stat du bor i, och de kan hjälpa dig.

Medicinsk försäkring är till för att skydda oss om vi behöver det. Och sjukhusvistelser är obehagligt nog utan att behöva handskas med en räkning lastat med koderna och siffror. Sjukhuset kan dechiffrera detta för dig och de kommer. Vi vet att medicinska räkningar kan fyllas med fel och du ska inte behöva betala för saker som du inte fått. Så gör dina läxor, sätta lite möda på det, och du kommer att upptäcka att upplösningen av felen kommer att fungera som det ska.