anspråk på din försäkring del 2 hemförsäkring

Alla vet vad försäkring är, och hur man får det. Men vad gör du med när du har det? Om du var tvungen att göra ett påstående, skulle du vet vad du ska göra? Detta 3 del guiden täcker vad man ska göra i händelse av en fordran, fortsätter med hemförsäkring.

hemförsäkring

Beroende på vilken typ av fordran, det finns vissa saker som du behöver göra. Om du är ett offer för ett rån eller skadegörelse måste du först och främst informera polisen. Gör listor över alla stulna föremål och / eller skadad egendom, liksom fotografier eller videoklipp från de senare, med kopior. När polisen anländer, ta deras namn och emblem för ditt försäkringsbolag bokföring. Du behöver också kopior av ditt uttalande och annan polis pappersarbete att ge till ditt försäkringsbolag, liksom kopior för dig själv.

Om du eller någon annan skadas i ditt hem, bör läkarhjälp sökas så snart som möjligt. Behåll alla sjukhusbesök, recept och läkare anteckningar och ge kopior till ditt försäkringsbolag. Återigen, försök att få relevant fotobevis på skador och olycksplatsen, och eventuella föremål som kan ha bidragit till skadorna.

En annan vanlig orsak till att hävda på hemförsäkring är renoveringar och / eller dekorera katastrofer. Om du har anlitat proffs för att utföra arbete i hemmet och de orsakar skador, bör de ha försäkring som du kan hämta från. Om du orsakar skador själv, måste du göra anspråk på din egen försäkring, men det kan vara svårt. Innan något arbete mer komplicerat än att måla eller tapetsera, kolla er politik. Du kan behöva informera ditt försäkringsbolag om din avsikt att utföra arbete, annars kunde det påståendet bli ogiltiga.

Om reparationer behövs för något liknande ett läckande rör eller vattenskador, ring ditt försäkringsbolag innan en reparation företaget. Ditt försäkringsbolag bör kunna ge dig en lista med rekommenderade reparatörer som finns på 24 timmars samtal-ut.

I fallet med en naturkatastrof som en översvämning eller orkan, måste du underrätta försäkringsgivaren och eventuellt din kommun om din egendom skadas. Myndigheterna kan ge ett säkert hus eller annan hjälp om ditt hem är allvarligt skadad. Om naturkatastrofen var väntat genom vädervarning etc, kan det finnas en beredskapsplan på plats redan för att hjälpa offren.