Visionen försäkring ditt barns syn och förbereda för oförutsedda problem

Idag har 1 i 4 barn en odiagnostiserad vision problem. Även risken för att utveckla en vision problem är större om det finns en historia av synproblem i din familj, många barn med någon sådan familjehistoria möter en besvärande syn problem.

Tv är inte den enda boven i dramat ansvarig för försämring av ditt barns syn. Barnen är nu spenderar en oroväckande mängd tid framför datorskärmen. Optiker varnar för att tungt datoranvändning är känt för att öka dina chanser att utveckla suddig och dubbelseende.

Förlust av vision är inte att ta lätt på, och de personer som är mest drabbade är barn. Ett barns obehandlad vision problem kan leda till lärande och beteendeproblem. Lärare och föräldrar kämpar ofta försöka förstå varför ett barn inte mår bra i skolan eller varför de agerar i klassrummet och hemma. Många gånger den enkla förklaringen är att barnet inte kan läsa tavlan eller ens sidor framför dem. Denna frustrerande situation kan lätt tappa kontrollen om de inte åtgärdas.

Nu i flera kanadensiska provinser har täckning för synundersökningar genomförts. Provincial täckning varierar, men de flesta termer ange att synundersökningar bara täcks gång vartannat år och endast om ditt barn är under 10 år. Det finns många hälso-specialister som tror att detta är otillräckligt. Det är omöjligt att gage när ett barns syn börjar försämras, om alls, men faktorer som ärftlighet och ökad exponering för dator-och tv-skärmar kan påskynda processen. För att kunna övervaka hälsan hos dina barns ögon, kan det vara klokt att planera en vision check-up oftare än vartannat år. Tyvärr kan besöka en optiker varje år kosta dig så mycket som $ 150 för varje synundersökning om din provins inte ger täckning. För att fylla luckorna genom provinsiella hälsa täckning, kan det vara klokt att köpa sjukförsäkring för dina barn.

Utan en arbetsgivare sjukförsäkring plan, kanske föräldrar vill överväga kompletterande visionen försäkring via en plan som Flexcare erbjuds av Manulife Financial som tillåter dig att individuellt anpassa din täckning. Planer som DentalPlus Basic eller Enhanced tilld du en viss summa pengar mot Vision-relaterade tjänster, eller ytterligare tillägg visionen försäkringsskydd.

I många fall, barn är omedvetna om att deras syn försämras. Det obehandlade ögat problem kan resultera i inlärnings-och beteendeproblem som negativt påverkar ett barns liv. Med rätt uppmärksamhet synvård, inklusive regelbundna hälsokontroller, kan oförutsedda problem undvikas.