olycka ersättningskrav – vad du behöver veta om att göra trafikolyckor

Vissa grundläggande element måste finnas för en lyckad olycka ersättningskrav göras. De vanligaste typerna av olyckor påståenden är en trafikolycka fordran eller olycksfall i arbetet påstående.

För att lyckas i en olycka ersättningskrav måste olyckan ha hänt att någon har begått ett fel och offret lidit en skada. Den andra parten måste ha varit medvetna om att deras agerande (eller brist på åtgärder) skulle kunna orsaka skada, och som är allmänt den situation när de är antingen en annan trafikant eller en arbetsgivare.

Incidenter på vägen på grund av vårdslös eller försumlig förare resulterar ofta i en trafikolycka påstående som görs av det oskyldiga offret.

Likaså incidenter inträffar ofta samtidigt utföra ditt jobb och som kan leda till en olycka på arbetsplatsen påstående. Arbetsgivarna måste följa betydande lagstiftning, men många inte gör det och som en följd sätter sin arbetsstyrka i riskzonen. Arbetsgivarna måste erbjuda en säker arbetsmiljö, och se till att det finns tillräcklig och lämplig utrustning finns tillgänglig, liksom utbildning, att de anställda kan utföra sina jobb. Arbetsgivarna är också ansvariga för de handlingar alla sina anställda medan de utför sina jobb.

Varje trafikolycka fordran eller olycksfall i arbetet anspråk kommer att innehålla ersättning för skadan. Fordringar kan också göras för finansiella lidit förluster eller utgifter som en direkt följd av olyckan. Förlorad lön kan vara en viktig punkt för ekonomiska förluster, och om skadorna är allvarliga och olyckan offret är oförmögen att återgå i arbete efter en lång tid, kan denna del av fordran stöter £ 1,000 sekunder. Resekostnader för att delta läkarbesök och betalning av läkemedelskostnader kan också ingå. Slutmålet för en olycka ersättningskrav är att sätta den skadelidande tillbaka i den position de skulle ha varit i hade olyckan inte hänt.

Efter en formell begäran har skickats till den försumliga parten är frågan nästan alltid sätta i händerna på deras försäkringsbolag, som utreder anklagelserna och avgöra om de kommer att ta ansvar för trafikolycka fordran eller olycksfall i arbetet påstående. Det är en uppsättning protokoll som måste följas, kräva att alla parter att agera på ett öppet och rimligt sätt, och ger en tidsplan för försäkringsgivarna att nå sitt beslut. Normalt är det möjligt att föra en fordran olycka ersättning till en slutsats inom 9 till 12 månader, om inte medicinska läget är komplicerat eller försäkringsbolagen bestämt förnekar ansvar, i vilket fall domstolen kan behöva för att bli inblandad.

Det finns en tidsgräns på 3 år för att göra en fordran olycka ersättning, men detta förlängas om olyckan offret är under 18. Det är alltid bäst att ta råd från erfarna påståenden advokater, som kan oftast erbjuda en gratis, ingen vinner ingen avgift tjänsten.