livet bosättningar kan ge behövde kontanter

Många äldre människor letar efter sätt att förbättra sin investeringsportfölj eller behöver lite extra pengar, men vanligtvis inte har tillgång till stora summor pengar eftersom de oftast på en fast inkomst av något slag. Om personen är i hans eller hennes sjuttiotalet eller åttiotalet eller vid dålig hälsa, men kan han ha en viktig kontant tillgång som han är inte ens medvetna om.

Många människor har köpt mer än en livförsäkring under loppet av sitt liv. Vad de flesta inte vet är att när de blir äldre, de har inte att låta denna politik förfaller om de inte längre vill ha dem eller inte har råd med premierna för dem. I själva verket, när du når din gyllene år kan du sälja vidare dessa försäkringar till en tredje part och göra en fin nätt summa pengar. Du kan sedan antingen använda dessa pengar för att njuta av dina återstående år, att återinvestera, eller för att betala medicinska eller andra räkningar som behövs.

Ett liv uppgörelse är inte för alla, men för dem som kvalificerar det kan vara ett underbart sätt att få behövde kontanter och skära ner på kostnader (genom att eliminera en löpande premie betalning) på samma gång. Generellt ett liv uppgörelse kommer att vara mest fördelaktigt för dem som är i sina sjuttiotalet eller äldre eller personer som har en allvarlig sjukdom som kommer att förkorta deras livslängd.

I båda dessa fall kan en mäklare sälja livförsäkring till en tredje part för en klumpsumma pengar. Policyn stannar därefter i kraft med den nya köparen som förmånstagare. De betalar i förskott för den politik veta att några år på vägen kommer de att vara mottagare av pay-out. Under tiden, de tar över ansvaret för alla de bidragsutbetalningar.

livet bosättningar är inte det själv

Om du är intresserad av att sälja en gammal livförsäkring och att få en lösning för det, se till att prata med en kvalificerad Life Settlement Broker. Medan många människor kan hjälpa dig att göra detta, inklusive finansiella planerare, det finns ett relativt litet antal som är erfarna nog för att få dig topp dollar för ditt liv försäkring. Dessa mäklare kommer ofta hantera någonting men dessa typer av transaktioner och kommer att vara väl insatt i alla detaljer i försäkringsbranschen.

Se till att du arbetar med en kvalificerad mäklare genom att fråga om deras bakgrund, utbildning och om de hålla dig uppdaterad genom vidareutbildning. Vissa stater nu har licenskrav, så kolla på lagarna i ditt tillstånd. Medlemskap i Livförsäkring Settlement Association (LISA) är också ett tecken på erfarenhet och professionalism.

Att prata med en uppgörelse mäklare är det bästa sättet att ta reda på om ett liv lösning är rätt för dig. Om det är, kan han eller hon få dig tusentals eller dollar eller mer för en livförsäkring du skulle släppa ut. Det är en bra lösning för att få extra pengar där man inte väntade det.