kommer sjukförsäkringreform förhindra överanvändning av sjukhusakutmottagningar

Akutmottagningar rädda miljontals liv varje år. Men det finns tillfällen då de används i onödan. En stor andel av dessa ärenden oförsäkrade patienter som söker grundläggande medicinsk vård, eftersom en ER enligt lag är skyldig att ta emot dem – oavsett deras förmåga att betala. En annan grupp är de som, på grund av brist på försäkring, försummat sin hälsa tills deras villkor blev allvarliga och kräva akut behandling. Det senare skulle kunna förhindras, alltför.

Anhängare av vårdreformen har citerat epidemi som en anledning att passera sin räkning. På grund av bristen på en stadig relation med en patient, ER läkarna ofta beställa dyra tester en primärvården läkare kan undvika genom längre diskussioner och erfarenheter med patienterna. Dessutom sjukhuset har betydligt högre fasta kostnader än de flesta läkarmottagningar och kliniker. Nu när Obama administrationens förslag är lagen, vad kommer reformera göra för att lindra problemet?

Men många tror att det inte kommer att vara ett universalmedel. Det var sannerligen inte i Massachusetts. Det finns spekulationer om att den tidigare oförsäkrade hade utvecklat en vana att besöka akutmottagningar för icke-akuta behandlingar. Oavsett skäl, ökade ER kostnaderna med 17 procent. Antalet besök har ökat med 7 procent sedan den statens reformer antogs år 2006.

För en sak, kommer miljontals papperslösa invandrare får inte hjälp med att köpa prisvärda sjukförsäkring. De kommer inte att tillåtas att delta i de reglerade valutamarknaderna förväntas ha billigare alternativ, även om de bara använder sina egna pengar och inte tar några statliga subventioner. Därför kommer denna population tillgripa fortfarande landets akutmottagningar när de är i behov.

Även för de som blir nya försäkrade på grund av lagstiftningen, kommer det fortsätta att vara kamp. Det kan vara svårt att hitta en läkare som kommer att ta dem, åtminstone inledningsvis. (Även om lagen omfattar finansiering för att stimulera utbildning av fler primärvårdsläkare, tar det tid för dem att gå genom rörledningen av läkarutbildningen och hemvist.) Under tiden kommer de också använda akutmottagningar. På den ljusa sidan för sjukhus, kommer deras hälsa försäkringsbolag betala dem högre ersättningsnivåer än de annars skulle få.