första hemförsäkring – vad första gången husägare behöver veta

För första gången husägare en av de viktigaste saker som de behöver är att första hemförsäkring. Detta är utan tvekan den dyraste köp för de flesta människor och skydda denna tillgång från naturkatastrofer och andra oförutsedda faror är en viktig del av sinnet.

För dem som tror att husägare försäkring inte behövs för täckning du får kan vara hade vid en mycket rimlig takt. I själva verket om du är att få en inteckning du kommer att behöva ha någon form av hemförsäkring om du vill stänga så det är ett krav för alla långivare.

De flesta hemförsäkringar är samma och erbjuder standard täckning för följande saker.

Ett. Täcker förluster orsakade av skador på strukturen i ditt hem – Eventuella skador på strukturen i ditt hem på grund av blixtnedslag, brand, hagelstorm, snöstorm, bryta ins, skadegörelse, samt VVS läckor eller felaktiga elektriska problem täcks. En sak nya husägare behöver veta är att översvämning, jordbävning, och i vissa fall stormskador inte täcks av vanliga husägare försäkring. Denna typ av täckning måste köpas separat.

2. Täcker förlust eller skada på innehållet i hemmet – Hemförsäkring kommer att täcka kostnaderna för att betala för någon produkt i hemmet som är skadade. Möbler, vitvaror, elektronik, kläder och liknande omfattas normalt upp till 50% till 75% av hemmen strukturell täckning.

Tre. Täcker tillfälliga levnadskostnader – Om ditt hem är skadad eller förstörd husägare försäkring skulle täcka kostnaden för din tillfälliga bostäder.

4. Täcker personligt ansvar – Om någon har en olycka eller blir skadad på din egendom du försäkring kommer att betala för sina medicinska räkningar. Om de bestämmer sig för att stämma dig för skador din juridiska och alla dom / förlikning kommer att täckas.

Under hela försäkringsbranschen finns åtta hemförsäkring typer. Dessa inkluderar HO-1, HO-2, HO-3, HO-4, HO-5, HO-6, och HO-8. HO-3 är det ett mest valt. Det erbjuder omfattande täckning och är tätt följt av HO-4. HO-5, HO-6, är för villa ägare och HO-8 är för äldre bostäder. HO-1, erbjuder HO-2 begränsad täckning.

Få offerter och köpa din första hemförsäkring är inte svårt om du förstår hur husägare försäkring fungerar. För första gången hem köpare att göra en lite forskning i förväg kan hjälpa till att effektivisera hela processen.