eftergaranti fel

Garantier arbetar

När du köper en ny bil det kommer ofta med en reparation garanti som ska täcka en del av eller hela kostnaden för eventuella reparationer av fordon som behöver göras under livet av garantin. Tillverkare erbjuder garantier för att lugna köparna av kvaliteten på den bil de ska köpa. Som bilföretag vill maximera sina vinster det är osannolikt att producera dålig kvalitet bilar, som de sedan har att spendera mycket tid och pengar fastställande enligt sina garantivillkor.

De olika bilföretag erbjuder olika erbjudanden med avseende på deras garantier, vilket kan pågå under olika tidsperioder och omfatta olika reparationer. Det är vanligt nuförtiden att hitta återförsäljare som erbjuder garanti incitament att pågå cirka tre år även om vissa har erbjudit erbjudanden, som varar upp till sju år för att locka kunder. Detta var inte alltid fallet med vanliga garantivillkor erbjudanden på 1980-talet varade bara 12 månader. Den största skillnaden mellan då och nu är framsteg inom teknik och tillverkningsprocesser som har förstärkt bildesign under de senaste två decennierna.

Medan du kan överväga en garanti för att bara vara ett säljande perk du bör vara medveten om att din trafikförsäkring inte täcker några mekaniska reparationer, så finns det några saker du bör tänka på innan du skriver på den streckade linjen och köra iväg din nya bil. För det första se om längden på garantin är förhandlingsbart. Ibland är det möjligt att förhandla om priset på en ny bil ner, men om det inte är möjligt att du kan ha möjlighet att öka längden på garantin när förhandlingar för din nya bil. Om du planerar på att hålla bilen under en längre tid är det värt att få en garanti som täcker bilen för den här gången. Om du inte kan förhandla om en längre garanti så ofta du har möjlighet att köpa en. Detta kan kännas som en extra kostnad när du behöver betala för bilförsäkringar och bilskatten på samma gång. De mekaniska delarna av bilen börjar vanligtvis att gå fel runt tre eller fyra år märket, vilket är när garantitiden går ut.

Att köpa en förlängd garanti kan vara en högre initial kostnad men kan spara hundratals pounds i det långa loppet. Det är värt att komma ihåg att när garantin har gått ut sedan tillverkarna har ingen rättslig skyldighet att bidra till eventuella reparationsarbeten som behöver ske på denna punkt. Men om din bil behöver repareras strax efter att garantin gått ut kan du begära att garaget kommer att lämna in en efter garantitiden kravet för er räkning. Men tillverkaren inte är skyldig att betala något till kostnaderna. Din bilförsäkring kommer inte heller att vara av använt något eftersom det bara täcker kostnader verkligen olycksfall, brand och stöld, så att få rätt garanti kan spara en avsevärd summa pengar.